Pek çaktırmasa da ciddi bir softcore arazi aracı Mitsubishi Outlander. Rahmetli Citroen C-Crosser ve Peugeot 4007’nin de kader arkadaşı ve ana tedarikçisi olur kendisi. Ki bu iki Fransız, fazla büyük oldukları gerekçesiyle talep görmeyince 2012 yılında pazardan çekilip Outlander’ı yalnız bırakmışlardı.
Teknoloji ve donanımda elini korkak alıştırmamış Mitsubishi ve şerit takipten, çarpışma önleyici fren sistemine pek çok pahalı özelliği standartlar arasına eklemiş. 4x4 sisteminin başarısı da farklı bir cazibe noktası.
Discovery Sport’a ciddi rakip “olabilir” gibi hissettirse de sürüş kalitesinde ortalamada, iç mekân tasarımında geçmişte kalma sorunu var Outlander'ın. Rakip olarak kendine Nissan X-Trail’i seçmesi daha mantıklı olur. O maçta da fiyatının kendisine pek yardımcı olduğu söylenemez.
2018'de yeniden makyajlanan ve şarj edilebilir hibrit motorlu "PHEV"e ağırlık veren ve benzinli motorunun hacmi 2.4 litreye çıkan Outlander'in bizdeki geleceği şüpheli. Ama 2.0 motorla an itibariyle varlığını sürdürüyor Mitsubishi Outlander.
2012’de yollara çıktığında sınıfının en düşük aerodinamik katsayısına sahipti Outlander. Lakin teknik rakamlar cazibeyle doğru orantılı değil. O bakımdan 2015 ve 2018'de sıkı birer makyaj geçirdi Mitsubishi Outlander.
Bolca krom (görünümlü) detay ve genişleyen hava girişiyle daha iddialı bir burun tasarımına kavuştu Outlander. Yeni ön far tasarımları, LED lambalar ve stoplar da Mitsubishi Outlander’a taze bir hava kattı.
4,70 m uzunluğu, 1,81 m genişliğiyle hiç de küçümsenemeyecek bir SUV Outlander. Yani kendisini daha çok şehir içinde kullanmak isteyenler için zorlayıcı bir kütle olabilir.
Belki biraz da bu yüzden markanın yeni kompakt SUV’si Eclipse Cross alttan doğru ittiriyor Outlander’ı.
İç Mekân