Renault Koleos ilginç bir kombinasyon. Tarzıyla sonuna kadar çekici olmak istiyor ama kullanışlılık açısından bazı şeyleri sanki bilerek ihmal ediyor. Mesela, uzun boyunun çağrıştırdığının aksine, Koleos'da 7 koltuk seçeneği yok.
Bizde satılmayan kardeşleri Scenic ve Espace’dan müşteri çalmama maksadını anlayabiliriz ama rakip markalar çalacağına kendisi çalsaydı daha iyi olmaz mıydı acaba...
Diğer yandan cesur ve atılgan bir SUV gibi görünüyor ama elinin altında 1.6 litrelik bir dizel motor var ve o da sadece önden çekişli. Tek 4x4 seçeneğini biraz mantıksız fiyatlı (tabii ki bu mantıksızlık bize özgü) 2.0 litre dizel motorla sunmasının da pek yardımcı olduğu söylenemez.
Bu ikilemler dışında, konfor isteyene konfor, hacim isteyene hacim sunmakta zorlanmıyor Renault Koleos. Zengin donanımı ve büyük bagajıyla da öldürücü darbeler vurmaya hazır gibi...
İlk nesil Koleos yerini Kadjar’a bıraktı derken, yeni Koleos her yöne doğru artan boyutlarla daha bir endamlı döndü.
Belli ki kardeş işletme Nissan’da Qashqai - X-Trail ikilisinin yaptığını, Renault’da Kadjar - Koleos ikilisi yapacaktı. Ama tarz ve tavırda daha çok ayrışarak.
Renault Koleos’a karşıdan bakıp yükseltilmiş bir Talisman demek mümkün. Tamponlar dışında, kromajlı ön ızgara ve “C” imzalı LED ön farlar Renault tasarım dilinin sesli harfleri.
Arka stoplar da tasarımları ve ortadaki logoya kadar uzanan kırmızı LED aydınlatma hattıyla takımla uyum içinde.
"Krom"sever bir SUV Koleos. Ön farların LED çizgisini ön kapıya kadar devam ettiren hat, camların çevresi ve kapı altlarındaki krom detaylar Renault Koleos’un lüks algılanma arzusunun sonucu.
Endamlı ve kabarık duruşuyla sanki daha çok bir amerikan SUV’si havasında Renault Koleos. Bu açıdan, doğrudan rakipleri Peugeot 5008 ya da Skoda Kodiaq'ı değil de Ford Edge’i hatırlatıyor. Zaten Avrupa baştan beri Koleos’un ikinci pazarı olarak düşünülmüş.
Meraklısı için, Koleos’un Güney Kore (Samsung markasıyla) ve Çin’de üretildiği, üçüncü üretim hattının Breziyla’da açılacağı bilgisini paylaşalım.
İç Mekân