1950 İspanya doğumlu olsa bile, 1986’dan beri Almanya pasaportu da taşıyan Seat. Almanca'ya da hayli hakim olmakla beraber, sık sık İspanyolca kahkaha atan bu haylaz matador, 2019'da kendi rekorunu kırıp 574.100 adetlik (+%10,9) bir satışa ulaşmıştı.
Sırf VW modelleriyle arada mesafe kalsın diye malzeme kalitesi ve süspansiyon konforundan hafifçe kısmaları, gayet makul fiyat etiketleriyle kendini fazlasıyla affettiriyor.
Tasarımda Almanların tebessümsüz disiplinini aşması da Seat'ın bariz artısı. Üstelik Seat modelleri hem teknoloji ve donanımda daha cömert hem de güvenlikte kuzenlerinden daha iyi skorlar (bkz. Seat Leon) alabiliyor!
2016’da yollara çıkan ilk Seat SUV’u Ateca, Skoda Yeti örneğindeki özgünlük ve başarıyı hatırlattı bize. Nitekim Seat Ateca ve onu takip eden küçük SUV Arona özellikle Avrupa'da peynir ekmek gibi satmakta. Volkswagen'in faydalarını daha ucuza edinmek isteyenlerin gözü aydın!
2018'de doğumlu 3. ve en büyük Seat SUV'u Tarraco ile kuzen Kodiaq'ın satış başarısını tekrarlayamasa da yeni nesil Leon'un katkısıyla yeni başarılara koşması an meselesi. VW ID.3'ün kuzeni,%100 elektrikli El Borne'un devreye girişiyle Seat'ın daha bir keyiflenmesi doğal.
Spordan Sorumlu Seat Bakanlığı Cupra'nın, yavaş yavaş bağımsız bir elektrik markasına dönüştüğünü de hatırlatalım.
Velhasıl, "yüksek plastik kalitesi" gibi konulara fazlaca takılmadan keyfine bakanlar için, mekânik kalitesi VW tescilli, tasarımı adrenalinli, uygun fiyat etiketli, cillop gibi arabaların markası Seat.