Bir önceki C4, Xsara’dan sonra cesaret pistinde uzun atlama rekortmeniydi. Tarz ve teknikte yaptığı aşama, dans eden C4’lerin filmiyle kalplere de kazınmıştı. Doğal olarak yeni C4’ü büyük beklentilerle karşıladık.
Yazıktır ki, Citroen eski formülü teknolojik oyuncaklarla süslemekle yetinmiş, yetmezmiş gibi tasarımdaki cesaretini rafa kaldırmıştı. Neyse ki güncel Citroen serisi C4’ün geleceği için umut verici.
Ama 2021’e kadar beklemeniz lazım. Zira menüden çıkıp yerini C4 Cactus’e bırakan C4’ün dönüşü biraz uzun sürecek gibi.
2010 doğumlu Citroen C4’ün olayı nedir derseniz, "bol konfor - az dinamizm" deriz. Devamı tasarımda…
Zirveyi ancak enteresan hareketlerle zorlayabiliyorsanız, enteresan hareketler yapmayı bırakmamak lazım. Nitekim anavatan Fransa’da bile, önceki C4’ün son yılıyla yenisinin ilk yıl satışları arasında yaklaşık üçte birlik bir düşüş oldu.
Bunun baş sorumlusu bizce anonim tasarım. İlk nesil C4’ün cesaretini giriş kısmında övmüş, yenisi hakkındaki hayal kırıklığımızı belirtmiştik. “Bi dakka ya, fazla ilgi gördük, artık VW gibi davranabiliriz” falan diye mi düşündüler acaba?
Golf yapınca tutarlılık olarak algılanır, C4 yaparsa kötüye gidiş. Aslında Citroen C4 çirkin ya da sevimsiz bir model değil, sadece fazla normal. Nissan Pulsar diye bir model var ya hani… İşte aynı onun gibi.
Bize sorarsanız, bir marka neden sevildiğini hiç unutmamalı ve o özelliğine sıkı sıkıya sarılmalı.
Tasarıma dönersek, makyajla birlikte C4’ün LED ön farlara kavuşması ve yeni tamponlarla birlikte arka kısımdan daha taze görünmesinden bahsedebiliriz. Arka stoplardaki 3D efekt de havalı bir detay. Cesur renkler seçerek belki durumu daha cazip hale getirebilirsiniz.
Başka… 4.33 m’lik uzunluğuya Citroen C4 eskisinden daha kısa. Başka… C sütununun ince ve yarısının cam yüzey olması arka çapraz görüşü kolaylaştırıyor.
İçeri geçsek mi?
İç Mekân