Kompakt sınıftan herhangi bir elektrikliyi değerlendiriyorsanız, adını anmadan geçemeyeceğiniz bir model MG4.
Mantık takıntılı VW’in ID3’ü mantıksız hale getirmesinden, balistik XPower versiyonunda Tesla Model 3’le kıyaslanmasına varan bol sürprizli bir canavar söz konusu.
Markasının MG olmasına bakmadan çok net ve artık hiç de komplekse girmeden Çin malı MG4. Dev SAIC grubunun bünyesinde yeni dünyayı çok iyi anlamış ve sahibinin devasa gücüyle çok cazip bir paket olmuş bu %100 elektrikli kompakt hatchback.
Bununla birlikte, MG4’ün tasarımı ve kısmen de mühendisliği İngiltere’de gerçekleştirilmiş.
Ek gümrük vergilerine rağmen sahip olduğu çok iyi fiyat etiketinin karşılığında güç, sürüş, menzil ve donanımda tüm beklentileri aşan MG4 Electric, malzeme kalitesinde doğal olarak yer yer vasatlarda dolaşıyor. Hafifçe geri düştüğü konu ise arka sıra ve bagaj hacmi.
İçten yanmalı motor da kabul eden diğer MG modellerinin aksine, MG4’ün elektriğe özel bir platformla sahaya çıktığını hatırlatalım.
Kendinden önceki tüm MG’leri eski çağda bırakan, keskin ve cesur bir tasarıma sahip MG4. Yarı hatchback - yarı station gövdesiyle hitap ettiği kitleyi geniş tutuyor.
Çok orijinal hissettirmese de tehlikesiz MG ZS’den sonra MG’ye gençlik aşısı yapan MG4, gençler ve genç ailelerin içinde bulunmaktan keyif alacakları bir otomobil.
Bu cazibe özelikle bol aerodinamik detaylı, çifte spoylerli ve şık LED şeritli (üst donanım) arka tasarımdan kaynaklanıyor. Sivri burun, gergin far çizgileri ve kaputun üstündeki çukurlu hattın da bu sportif havaya önemli katkısı var.
Bu detaylara bir de canlı ve “bold” renk seçeneklerini de ekleyince MG4’ün nasıl da hızlı popüler olduğunu anlamak kolaylaşıyor.