Sade, işini düzgün yapan, kolay anlaşılır bir kokpite sahip MG4. Hatta dış tasarıma göre fazla sade.
Modern ve makul bir elektrikliden beklenen her şey MG4’te mevcut. Direksiyon arkasında bilgi ekranı tadında bir gösterge paneli ve ortada 10,25 inçlik bir dokunmatik ekran, özellikle yazılım güncellemesi sonrasında işlerini gayet iyi yapıyorlar.
Çift kollu direksiyon simidinin yüksekliği ve derinliği ayarlanabilirken, Luxury versiyonda ısıtma özelliği de ekleniyor. Luxury donanımda ısıtmalı ön koltuklar sunulurken, altı yönlü elektrikli sürücü koltuğu seçeneği de listede.
Bilgi-eğlence ekranının altında, ses ve klima gibi temel fonksiyonlar için fiziksel düğmelerin varlığı son derece memnun edici. Tıpkı direksiyon üzerindeki bazıları özelleştirilebilir kumandalar gibi.
Yalnız Start-Stop düğmesini boşuna aramayın, araca binip frene bastığınız anda motor çalışıyor. Enteresan... ve sürüyormuş gibi yapıp eğlensin diye çocukları ön koltuğa oturtmamak için güzel sebep!
Kendi platformu üstündeki çevirmeli vites seçici yerden tasarruf etmekle beraber biraz uzanmayı gerektiriyor. Aynı platformda park freni ve pek derin olmayan bir telefon haznesi mevcut. Luxury versiyonda kablosuz şarj bölmesi de yer alıyor.
Dokunmatik ekran Apple CarPlay ve Android Auto üzerinden akıllı telefonları, çeşitli araç işlevlerini, sürüş profillerini, klimayı ve şarj yönetimini bir araya toplarken sürücüye güncel olarak sürüşe bağlı detaylı hesaplamalar sonucunda elde edilen batarya doluluğu ve menzil bilgilerini sunuyor.
Ergonomi açısından kısa bir alışma süresi gerektirse de bu süre gerçekten kısa ve bazı rakipleri gibi boşa kafa karıştırmıyor MG4.
Malzeme kalitesi açısından bakarsak, fiyatıyla orantılı olarak çoğunlukla normal, alt kısımlar ve arka sırada daha düşük plastik kalitesine sahip MG4. Kapı içi kaplamalar ve vites seçicinin etrafının kolay çizilebildiği de notlar arasında.
MG4'ün hacim ve kullanışlılık özellikleri
Ön taraf hacim açısından gayet yeterli ve ferah. Kol dayamanın altı ve önündeki gözler, bardaklıklar, torpido, kapı içi cepler dahil fazlasıyla kullanışlı MG4.
Arka sıra üç yetişkin için çok çok geniş olmamakla birlikte yeterli, diz mesafesi de abartmayalım ama iyi düzeyde. Elektriklilerin uzun aks mesafesi bizi arkada geniş diz mesafesine alıştırdı ne de olsa.
Bir diğer detay ise alttaki batarya paketi nedeniyle zemine fazla yakın koltuk minderi. Bu da uzun boylu yolcuların bacaklarının fazla kalkmasına yol açıyor. Ha bir de kol dayama yok.
MG4 bagaj hacmi
MG4’ün 10-15 cm uzun olmasıyla aslında kolayca çözülebilecek sorunu 363 litrelik sıradan bagaj hacmi. Ama neredeyse aynı uzunluktaki VW iD3’ün doğrudan alternatifi olma düşüncesi MG tasarımcılarının kafasını fazlaca meşgul etmiş belli ki. Üstelik onun bile 385 litrelik bir bagajı var.
Yine de küçük bir aileyi tatmin edebilecek, koltuk sırtlıkları yattığında elde edilen düz zeminiyle (Luxury) de kullanışlı bir bagaj bu. Ön kaputun altında ise herhangi bir bagaj bölmesi yok.