Konfor-kontrol dengesini, ilk denemesini yapan ekonomik bir model için çok iyi tutturmuş MG4.
Sporcu olmamasına rağmen basbayağı keyif veren bir modelin konfor anlamında sert hissettirmesini doğal karşılardık ama hayır… MG4 geleneksel bir hatchback’in sunması gereken süspansiyon konforuna sahip. Mokka E ve mesela Tesla Model Y’ye kıyasla çok konforlu bile diyebiliriz.
Batarya kaynaklı düşük ağırlık merkezi ve mekanik karakteriyle yüksek hızda güven veren türden MG4. Aynı yüksek hızlarda direksiyonun biraz hafif kaldığını da söylemek lazım.
Sürüş modu seçimi ve kişisel tercih ayarlarını da ana ekrandan yapmak mümkün. MG4'te Normal, Eco, Sport, Snow ve Custom olmak üzere, kişiselleştirilmiş 5 farklı sürüş modu mevcut.
Ses izolasyonu konusunda fiyatının getirdiği beklenti düzeyinde MG4. Hız arttıkça içeri giren gürültü de yükseliyor. Tabii motor sesi de olmadığı için bu durum daha bir fark ediliyor. Ama sonuçta büyük oranda şehir içinde ve makul hızlarda kullanacağınız, zıpır bir model bu.
Görüş açıları bakımından kalın A sütunu (ön camın iki yanındaki direkler) ve dar arka pencere hayatı kolaylaştırmıyor ama yaşanmaz da değil. 360 derece görüş sistemi (Luxury) burada devreye girip durumu toparlıyor.
Okumaya mecaliniz varsa birkaç paragraf da donanım bahsine ayıralım… MG4 hayli cömert sürüş destek ve güvenlik sistemleriyle donatılmış.
Mesela Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) ve Otomatik Acil Fren Sistemi’ne (AEB) ek olarak, iki versiyonda da Adaptif Hız Sabitleme (ACC), Trafikte Sürüş Sistemi (TJA), Şerit İhlal İkazı (LDW) ve Şerit Takip Desteği (LKA) standart olarak sunuluyor.
Ayrıca Akıllı Uzun Far Kontrolü (IHC) ve Trafik İşareti Tanıma özelliğine sahip Hız Asistan Sistemi (SAS) de bulunuyor.
Tüm bu işlevler MG Pilot adı altında gruplanmış durumda ve yarı otonom sürüş sağlıyor.
MG4 Electric Luxury’de Comfort versiyonda sunulan MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemlerine ek olarak, Kör Nokta Monitörü (BSD), Şerit Değiştirme Desteği (LCA), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA), Kapı Açma Uyarısı (DOW), Dengesiz Sürüş Uyarısı (UDW) gibi özellikler iştah açıcı donanımlar listesinde.
Ama belki de en önemlisi, Luxury donanımdaki ısı pompası klima sistemi farkı.
Arka akstaki elektrik motoruyla arkadan itişli keyfini yaşatan ender modellerden MG4. Bu durumda 170 hp/125 kW ve 204 hp/150 kW gücünde iki seçenek söz konusu. Her iki durumda da tork 250 Nm.
Comfort ve Luxury donanımlar arasındaki bu güç farkından bile önemli olan batarya kapasitelerindeki fark. Comfort donanımlı MG4 51 kWs’lik (brüt) batarya ile gelirken, Luxury donanımda bu değer 64 kWs’e çıkıyor.
İnanmazsınız, güçleri arasındaki bu farka rağmen 0-100 km/s hızlanma dereceleri arasındaki fark ters orantılı. Zira yüksek batarya kapasitesi beraberinde yüksek ağırlık getiriyor. Ki o 0-100’ler sırasıyla 7,7 ve 7,9 saniye.
Önemli fark ise 350 km’den 435 km’ye çıkan resmi menzil. Siz o resmi rakamlardan bir %15-20 düşersiniz gerçek hayatta. Ki o zaman bile gayet yeterli rakamlar bunlar.
Otomobilin dahili şarj (AC) gücü Comfort’da 6,6 kW, Luxury’de 11 kW. Menzil avantajını elinde bulunduran MG4 Luxury, DC şarda %10-%80 şarjını da 26 dakikada tamamlıyor. Aynı DC şarj noktasından Comfort’ın 37 dakikaya ihtiyacı var.
Aradaki fiyat farkının sağlamasını donanımın yanı sıra, bu değerlere göre de yapmayı unutmayın.
Frenlemeyle kinetik enerji geri kazanım sisteminde 4 seviye seçeneği sunan MG4, aynı zamanda tek pedalla kullanım olanağı da sunuyor. Ancak pek çok rakibin aksine, tamamen yavaşlayıp durmak yerine yoluna inceden devam ediyor MG4.
“Ben minik bir roket istiyorum” diyenleri de boş çevirmiyor MG4. İki aksta iki elektrik motoruyla MG4 XPower, 435 hp/320 kW güç ve 600 Nm torkuyla 0-100’ü 3,8 saniyede tamamlıyor.
Dört çekerli bu özel MG4 haliyle daha fazla enerji harcasa bile, 64 kWs’lik bataryasıyla WLTP normlarında 385 km menzile ulaşmayı başarıyor.
V2L (Araçtan Araca Şarj)
Sessiz ve sıfır emisyonlu bir jeneratöre dönüşebilen MG4 “V2L” özelliği ile dışarıya 3,3 kW gücünde elektrik enerjisi verebiliyor. Aynı anda birden fazla elektrikli cihazı çalıştırabilen MG4 ile başka elektrikli otomobilleri şarj etmek bile mümkün.
Kamp sevenlere elektriği doğaya taşıma olanağı sunan V2L teknolojisi ile bir buzdolabını 17 gün boyunca çalıştırılabilirken, aynı anda su ısıtıcısı ya da elektrikli ocak kullanılabiliyor.