yukarı

Hyundai Tucson 2021: Oyun, set ve maç...

Muzaffer geçmişiyle arayı açan yeni Hyundai Tucson, tartışma yaratacak 4. nesliyle çok canlar yakacak gibi...

25 Eylül 2020 kaynak: Hyundai

Bir süredir, dünyanın dört yanından nice parlak mühendis ve tasarımcının Hyundai'ye CV göndermek istediğinden eminiz. Zira son yıllarda teknik, taktik, estetik atılımın bu kadar hızla ve ustaca hayata geçtiği fazla bir marka olmasa gerek. 

 

2019'da tanıtılan "Vision T" konseptinin kepçe kepçe gerçeğe dönüştüğü yukarıdaki kompakt SUV, X bir markanın "en azından şanım yürüsün" modeli değil, Hyundai'nin "en çok satan"ı Tucson. Tık!.. Bir CV daha yola çıktı.

 

Hyundai Tucson 2021 çok hareketli ve cesur hatları ustaca buluşturmuş_arabazzi.com

 

16 yılda 7 milyon satışlı geçmişine dair ne varsa yakan Hyundai Tucson, büyük birader Santa Fe ile paylaştığı yeni platformun üstünde çıkmış yola. Yakın zamana kadar süren "herkes beni beğensin" tasasını da geride bırakmış bir özgüvenle, her detayı bolca tartışma yaratacak bir Tucson bu.

 

Yeni Hyundai Tucson ve parametrik tasarım_arabazzi.com

 

Ön ızgarayla bütünleşmiş (ve evet, Mercedes EQC’yi andıran:) farlardan başlayalım isterseniz. Epeyce daha pahalı markaların altına gireceği bir maliyete rağmen, çok parçalı aydınlatma konseptine yeni bir yorum getirmiş Tucson. 

 

Sönükken koyu renk krom ön ızgaranın iki yanında kamufle olan farlar, açıldığı anda kurbanlarını şok edip mücevher gibi parlıyor. Biz diyoruz ki tek başına satışlara bir %5 ekler bu farlar... 

 

Hyundai Tucson 2021'in başrol oyuncularından biri ön farlar_arabazzi.com

 

Hyundai'nin "Parametric Design" dediği ve 'üç hattın buluştuğu çok boyutlu tasarım'ı ifade eden anlayış, yeni Tucson'un gözlerinden başlayıp tüm bedene itinayla yayılmış.

 

Sürpriz yumurtadan çıkabilecek hareketliliğe rağmen yormayan hatlar, göz yanıltan birleşim yerleriyle 2 cm uzayan (4,5 m) Tucson'un daha kısa algılanmasını sağlıyor. Sadece 1 cm artan aks mesafesine rağmen 2,6 cm artan arka diz mesafesi ve 620 lt'ye çıkan bagaj bu yeni kasaya gizlenmiş diğer hoş sürprizler.

 

Hyundai Tucson kullanışlı ve şık bir aile SUV'u_arabazzi.com

 

Kokpitte de "sil baştan" taktiği uygulayan Hyundai Tucson, daha "premium" tasarımlı ve kaliteli bir kabine kavuşmuş. 'Katmanlı' tabir edilen kokptit, yeni ve daha az yer kaplayan havalandırma sistemiyle akıcı çizglilere sahip. Haklı olarak kapılardan doğru gelen hattı bozmak istememişsiniz çocuklar ama ah o ekran da en yukarıda olaydı!..

 

Hyundai Tucson'un sade ve katmanlı kokpiti_arabazzi.com

 

Geniş, 10.25 inçlik dokunmatik ekran ve azalan fiziki kumandalarla farklı bir yöne gitmiş yeni Hyundai Tucson. Havalandırma sisiteminin dokunmatik (kapasitif) kumandalarının da çok kullanışlı olduğu söylüyor Hyundai ama deneyimlerimize dayanarak ve arabazzi olarak, ele gelen kumandaları severiz maalesef... 

 

Hyundai Tucson minimal ve katmanlı kabin tasarımı_arabazzi.com

 

Donanıma göre 8 ila 10.25 inçlik dijital gösterge paneli de yeni Tucson'un minimalist modernliğinde önemli pay sahibi olacak. Artık net bir ayraç görevi gören orta konsol, ambiyans aydınlatma seçenekleri ve kablosuz şarjı fiyaka listesine ekleyebiliriz. 

 

4. nesil Tucson'un motor seçenekleri 1.6 benzinli (150 hp) ve aynı hacimli dizelden (115 hp) başlıyor. Sonrasında elektrikleniyoruz: 48 volt destekli light (MHEV) hibritli benzinliler 150 ve 180 hp, 1.6 CRDi dizel ise 136 hp güce sahip. Bu motorlardaki şanzıman seçenekleri elektronik debriyajlı 6 ileri akıllı manuel ve çift kavramalı otomatik.

 

Hyundai Tucson'un kamuflajlı ön farları çok canlar yakacak_arabazzi.com

 

Toplam 230 hp gücündeki klasik (HEV) hibritli Hyundai Tucson, 1.6 T-GDi benzinli ve arkadaki 44,2 kW (60 hp) gücündeki elektrik motoruyla yola alacak. Bataryasını arka koltukların altına sığdıran Tucson Hybrid 6 ileri otomatik şanzımana sahip. Arzu edenler bu hibritliği 4x4 çekişle de taçlandırabilir.

 

Detayları henüz pek netleşmeyen 'tak fişi, şarj et' hibrit motor ise (PHEV) muhtemelen yeni Hyundai Tucson'un güç, tüketim, menzil ve fiyat açısından zirvedeki seçeneği olacak.

 

Bizim pek acelemiz yok şu aralar, bekleriz...