yukarı

Volkswagen Polo 2021: Golf’e doğru bir adım daha

Sınıfının en iddialı modellerinden Volkswagen Polo, özellikle teknoloji donanımında kapsamlı bir tazelenme yaşadı...

29 Nisan 2021 kaynak: Volkswagen

Yaklaşık 50 yıla yakın deneyimi ve 18 milyondan fazla satış rakamıyla küçük sınıfın lideri sayılabilir Volkswagen Polo. Ama hayat eskisi kadar kolay değil artık, rakipler daha kalabalık ve daha diri. Haliyle Polo da 2022 yolunda kapsamlı bir makyaj geçirdi.

Yeni Polo, Avrupa satış listelerinin zirvesine oynayan Peugeot 208’in yakaladığı ivmeyi biraz olsun yavaşlatmak için, özellikle teknolojik geliştirmelere sarılmışa benziyor.

Volkswagen Polo Türkiye'ye ne zaman geliyor?

Dış tasarımda Volkswagen Grubu’nun fazla risk almama geleneği Polo’da da geçerli olmuş. Önemli tasarım dokunuşları otomobilin farları ve tamponlarla sınırlı kalmış. Stoplardaki değişim hamlesinin daha cesur olduğu ve Golf'ün izinde ilerlediği söylenebilir.

Ön farlar radyatör ızgarasının altında yerleştirilen bir ışık şeridiyle birbirine bağlanmış. Opsiyonel olarak ise Touareg ve Passat’ta yer alan Matrix LED far teknolojisini de satın alabiliyorsunuz.

Volkswagen Polo'da dizel motor var mı?

Polo'nun transfer ettiği teknolojiler farlarla sınırlı değil elbet. Volkswagen çeşitli yardım sistemlerini bir araya getirdi ve onlara IQ ismini verdi.

Bu opsiyonel sürüş destek sistemleri, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şeritte tutma yardımcısını içeriyor. Şerit yönlendirme sistemi ise tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Volkswagen Polo kaç para?

Kokpit tasarımında makyajlı Polo yeni Golf’e göre biraz daha geleneksel algılanıyor ama direksiyon ve ekran değişimlerini de hesaba katarsak, ön panelde bir makyajdan fazlası var.

Opsiyon listesindeki dokunmatik klima ünitelerinin kullanışlılığı tartışmalı olsa da havalı durduğu söylenebilir. 9,2 inçlik bilgi-eğlence ekranına 10,25 inçlik dijital gösterge paneli eşlik ediyor.



Yeni Polo, Life, Stlye ve R-Line donanım paketleriyle satışa sunulmaya hazırlanırken, GTI versiyonunun da olacağı müjdesini verelim.

Volkswagen yetkilileri GTI ile ilgili detayları henüz açıklamasa da R-Line donanımda yer alan krom egzoz çıkışları GTI hakkında ipuçları barındırıyor.



Polo, 1.0 litrelik üç farklı güçte motor seçeneğine sahip. Giriş seviyesini 80 hp güç ve 93 Nm tork üreten versiyon oluştururken, bu motor 5 ileri manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere iletiyor.

Turbo destekli 1.0 motorun ise 95 ve 110 hp’lik iki farklı versiyonu bulunuyor. 95 hp’lik seçenek hem 5 ileri manuel hem de 7 ileri çift kavramalı DSG şanzımanla eşleştirilebiliyor. 110 hp’lik versiyonda ise sadece DSG şanzıman seçeneği mevcut.


Yenilenen Polo, 2021 sonuna doğru Avrupa'da satışa sunulacak. Satış fiyatıyla ilgili ise henüz bir açıklama gelmedi.