yukarı

Volkswagen Amarok 2023: En sevilen pickup Türkiye’de

Volkswagen Ticari Araç’ın pick-up modeli Amarok, yüzde 100 yenilenmiş ikinci nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu.

10 Mayıs 2023 kaynak: Volkswagen

Tamamen yeniden tasarlanarak, sportif bir görünüme ve yepyeni bir iç mekana kavuşan Amarok, sağlamlığı, gücü ve sunduğu bir çok teknolojik özelliğiyle Volkswagen DNA’sını yüzde 100 korumayı başarıyor. 2.0 litre 205 HP dört silindirli çift turbo ve 3.0 litre 240 HP V6 motor seçenekleriyle; ‘Life’, ‘Style’, ‘Style Plus’, ‘PanAmericana’ ve ‘Aventura’ olmak üzere beş farklı donanım seviyesinde satışına başlanan yeni Amarok’un lansmana özel kampanyalı fiyatları 1 milyon 200 Bin TL’den başlıyor.



Amarok’un özgün tasarımı yeni neslinde büyük ölçüde değiştirilerek, daha güçlü görünen bir gövdeyle karşımıza çıkıyor. Tamamen yenilenen karizmatik ön bölümde, Volkswagen DNA’sını yansıtan keskin hatlı yeni ön tasarım özellikle dikkat çekiyor. Önceki nesilde olduğu gibi yeni Amarok’ta da yarım daire şeklindeki çamurluk davlumbazları, çoğu pick-up modelinin yuvarlak çizgisinin aksine düz bir çizgi formu ile, karakteristik bir Amarok özelliği olarak ayrışıyor. Alüminyum alaşımlı jantlar ve arazi lastikleri, güçlü bir görünüm sergiliyor.



Yeni Amarok’ ta 2.0 litrelik dört silindirli çift turbo motor 205 HP güç ve 500 Nm tork sağlarken, 3.0 litrelik V6 motor 240 HP güç üretiyor ve 600 Nm tork sağlıyor. V6 motor, araca hem şehir içinde hem de offroad koşullarında yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü kazandırıyor. Yeni Amarok’un tüm donanımlarında 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak bulunuyor. 205 HP ve 240 HP güç üreten TDI motorlar, Türkiye pazarına tüm donanımlarda 10 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor.



Seçilebilir dört tekerlekten çekiş sisteminde, standart 4MOTION sisteminde sunulan modlara ek olarak dördüncü bir mod (4A modu) sunuluyor. Sürücü, orta konsoldaki döner düğmeyi kullanarak dört farklı çekiş modu arasından seçim yapabiliyor. 4A modu uzun mesafeli yolculuklarda daha konforlu bir sürüş imkanı sağlıyor. 4A modunda tork, dört tekerleğe ihtiyaca göre dağıtılıyor ve ön akstaki tork en fazla %50 olabiliyor. Bu modda güç dağılımı tamamen değişken olup, herhangi bir zamanda devreye alınabiliyor ve tüm hız aralığı için kullanılabiliyor.



Bir diğer mod olan 4H modunda 4MOTION çekiş sistemi, örneğin karlı yollardan güvenli bir şekilde geçmek için (normal hızlarda ve düz yollarda yüksek çekiş seviyelerinde) motor gücünü tekerleklere azaltılmış bir oranda aktarıyor. Ön ve arka akslar arasındaki tork eşit oranda dağılırken, herhangi bir zamanda devreye alınabiliyor ve tüm hız aralığında kullanılabiliyor.



Ek olarak, 4L modu, zorlu arazi koşullarında offroad kullanımı (düşük hızda yüksek tork) için üçüncü bir seviye olarak bulunuyor. 20 km/s’lik hıza kadar kullanılması önerilen bu mod sadece sürüş hızı 5 km/s’nin altında olduğunda devreye alınabiliyor. Bu modda ön ve arka akslar arasında tork eşit oranda dağılıyor. Amarok özellikle dördüncü mod olan 2H modunda verimli bir sürüş sağlıyor. 2H modunda gücün tamamı arka tekerleklere yönlendiriliyor.



20 adedi tamamen yeni olmak üzere, 25’in üzerinde gelişmiş sürüş destek sistemi yeni Amarok’ta sürüşü daha konforlu ve güvenli hale getiriyor. Adaptif hız sabitleme sistemi (ACC), otomatik park assist (kendi kendine park sistemi), 360 derece kamera, şerit takip asistanı (Lane Assist), kör nokta algılama ile şerit değiştirme asistanı (Side Assist), şehir içi acil frenleme (Front Assist) Yeni Amarok’ta ilk kez sunuluyor. Euro NCAP’in açıkladığı test sonuçlarında yeni Amarok, en yüksek derece olan “5 Yıldız”la derecelendirilme başarısını gösterdi. Yeni Amarok, sunduğu çok sayıdaki sürüş destek ve acil durum fren sisteminin oluşturduğu yüksek güvenlik standartlarıyla bu başarıyı elde etti. Diz hava yastıklarının da sunulduğu yeni Amarok, yapılan ön ve yan çarpışma testlerinden de en iyi puanları aldı.

Yeni Amarok’un iç mekanı Volkswagen Ticari Araç tasarım ekibi tarafından son derece işlevsel tasarlandı. Gösterge paneli, dijital ekran ve yeni kontrol düğmeleri fonksiyonel ve ergonomik olarak sürücüye göre uyarlanmış durumda. Yeni Amarok’un Life donanımında 8 inç, diğer donanım seviyelerinde 12.3 inç boyutunda dijital gösterge paneli bulunuyor. Aracın bilgi-eğlence sistemi ise, Life donanım seviyesinde 10.1 inç, diğer donanımlarda ise 12.0 inç dik yerleştirilmiş dokunmatik ekran ölçülerine sahip.

Amarok PanAmericana ve Amarok Aventura’da standart olarak sunulan sub-woofer dahil sekiz hoparlör ve 640 watt müzik gücüne sahip premium Harman Kardon ses sistemi yeni Amarok’u adeta bir konser salonuna dönüştürüyor. Zarif kontrast dikişlere sahip yüksek kaliteli deri görünümlü gösterge paneli de aynı şekilde Style Plus, PanAmericana ve Aventura’da standart olarak bulunuyor.

Araçtaki premium algısı, koltuklarla da destekleniyor. Yeni Amarok’un ergonomik olarak tasarlanmış sürücü ve ön yolcu koltuğu, PanAmericana ve Aventura’da elektrikli olarak 10 farklı yöne ayarlanabiliyor. Aracın arka kısmı da üç yetişkin yolcu için yeterli genişlik ve konfor sunuyor. Arka kısımda 879 mm’ye varan diz mesafesi ve 1.381 mm’lik omuz genişliğiyle üç yetişkine yetecek alan bulunuyor.

Yeni Amarok, 1,19 tona kadar taşıma, 3,5 ton çekiş kapasitesi ve fonksiyonel yükleme alanı sayesinde akla gelebilecek her türlü zorlu görevin üstesinden gelmeye hazır. Yeni çekiş sistemi, sürüş asistanı ve kontrol sistemleri, kanıtlanmış pick-up sağlamlığı ve çok yönlü kullanılabilen yükleme alanıyla yeni Amarok ideal bir araç niteliğinde.

5.350 mm uzunluğuna sahip Yeni Amarok, bir önceki neslinden 96 mm daha uzun. 173 mm artışla 3.270 mm’ye ulaşan aks mesafesi daha fazla yaşam alanı anlamına geliyor. Yeni Amarok’un yaklaşma açısının 30 dereceye, uzaklaşma açısının 26 dereceye ve sudan geçme yüksekliğinin 80 cm’ye çıkarılmasıyla offroad kabiliyetleri de artırılmış durumda. Yeni Amarok’un dönüş dairesi çapı ise 12,9 metre.

Yeni Amarok’un yük bölümü etkileyici derecede geniş. Tekerlek yuvaları arasında 1.227 mm’lik genişliğe ve 1.651 mm’lik yükleme uzunluğuna sahip olan yük bölümü, yana veya uzunlamasına yüklenecek bir Euro palete yetecek alanı sunuyor. Yükleme alanının her iki tarafında üç sabit yük kancası bulunuyor. Altı adet kancanın toplam yük çekme kapasitesi 400 kg. Aventura donanımında yük bölümünde standart olarak sunulan, tek tuşa basarak kolayca açılıp kapatılabilen elektrikli sürgülü kapak sayesinde, yük ve eşyalar güvenli bir şekilde taşınabiliyor.