yukarı

Tesla Model S 2021: Senin insafın yok mu!

Dünyanın dört yanından acaip elektrikliler Tesla'yı yakalıyor derken, 2021 makyajlı Model S masayı bir kez daha salladı...

02 Şubat 2021 kaynak: Tesla

İnsan beyin dalgasını Mars'a göre ayarlayınca, Dünya'da da işi daha kolay oluyor galiba. Misal, çok kısa bir sürede elektrikli otomobillerin referans noktası, milyon taşına dönüşen Tesla...

Elon Musk'ın - yüzeyde onca kolay malzeme dururken - Atatürk'ün “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” sözünü paylaştığı düşünülürse, bu yalnız ve kararlı markanın zirveye yolculuğu hiç de şaşırtıcı değil galiba.

Cümleye "O işler öyle olmuyor delikanlı... " diye başlayanların gözleri, Tesla hisselerinin borsada %750 değer kazanışına maruz kaldı geçen sene. Hatta dip seviyesinden alıp zirve yapanlar %1.000'i dahi gördüler!

Tesla Model S Plaid+ batarya ünitesi

Olay büyük oranda Elon Musk'ın gelecek vizyonuna ve geleceğin elektrikli olacağına duyulan güven aslında. Nitekim, 2019'a kadar sürekli zarar eden Tesla'nın ilk kâr yılı, 721 milyon dolarla 2020 oldu. Para işlerini bırakıp arabamıza dönecek olursak...

Tesla'nın "Nası yani!" detaylarıyla dolu ilk ciddi hamlesi olan "Model S", bu hafta (Ocak 2021) ikinci kez makyajlandı. Tesla Model X'e de uygulanan ve dış cazibeyi hafifçe artıran bu makyaj, Tesla Model S'in içinden yeni Model S çıkarmış adeta!..

Tesla Model S ikinci makyajı yaşadı

Göze "Bam!" diye çarpan ilk detay, 17" ölçüsü değişmese de dikeyden yataya geçiş yapan "bilgi-eğlence ve diğer her şey" ekranı. İhtiyaca göre sağa sola kaydırabiliyorsunuz kendisini. Yok artık Elon Musk!..


Tesla Model S 2022 ve yatay ekranı

Hemen altındaki iki telefonluk kablosuz şarj modülünün arkada da bir temsilcisi var. O arka sıra ki iddiaya göre baş ve diz mesafesi (muhtemelen koltuk yapısıyla oynayarak) iyileştirilmiş.

Ayrıca, arkadakiler kendi ekranlarında takılsın, isterse gelişmiş oyunlar oynansın diye ön kol dayamanın arkasına 10 inçlik bir ekran daha yerleştirilmiş.

Tesla Model S'in arkadakiler için de ekranı hazır

Peki ya direksiyon!.. 2017 Tesla Roadster konseptinden fırlayıp Model S direksiyonuna geçen bu tarz bir "şeyi" gerçek hayatta görmeye alışık değiliz doğrusu. Sanarsın hepimiz pilotuz...

Tesla Model S ve uçak kokpitini hatırlatan yeni direksiyonu

Şimdi lütfen, kemerlerinizi bağlı, masaları kapalı, koltuk sırtlıklarını dik duruma getirin!..

Rekabeti hayli seven Tesla, yeni Model S ile iyice "abartmış" durumda. Yıl sonuna doğru satışa çıkaracağı "Plaid+" seçeneği, üç elektrik motoruyla tam 1.100 hp (bin yüz beygir) güce sahip. Pedala yüklenip enseyi kafalığa yapıştırdınız anda, gözleri sayaca indirebilirseniz, 2 saniye dolmadan 100 km/saat'i göreceksiniz.

Tesla Model S Plaid+ 1.100 hp

Azami hız 322 km/s, resmi menzili ise 840 km'cik! Bu kadar abartmak istemezseniz, 1.020 hp'lik ve 0-100'ü 2.1 saniye olan bir "Plaid" donanım, eski "Model S Performance"ın yerini aldı.

1.500 hp'lik Bugatti Chiron'dan hızlı gidip nazar çekmeyelim derseniz, Model S'in iki motorlu "Long Range" (0-100 km 3.1 sn, 663 km menzil) gibi "vasat" bir seçeneği daha var katalogda.

Tesla Model S 2022 çılgınlıkta yeni sayfa

Tesla Model S 2021'deki tasarım değişiklikleri ise ön ızgara ve tamponda ufak değişikliler gibi, daha agresif bir görünüm sağlayan detaylardan ibaret. LED farlarda da kesin bir numara vardır ama...

Son ikisine şimdiden sipariş verebileceğiniz Model S'ler 89.900, 119.900 ve 139.900 Euro'luk fiyatlarla size en yakın Tesla web sitesinde!