yukarı

Suzuki Swift: Sport da isteriz hibrit de...

Bir ara Türkiye menüsünden çıkan Suzuki Swift'in tekrar satışta olması güzel haber. Ama yetmez!..

24 Şubat 2020 kaynak: Suzuki

Bizce Suzuki Türkiye'nin bilinçaltına inmenin şimdi tam zamanı: "Suzuki Türkiye... Parmağımı şıklattığımda Swift Sport'u ve hibrit destekli Swift'leri Türkiye'ye getirme konusunda çok istekli ve huzurlu bir şekilde gözlerini açacaksın. 3-2-1..."

 

Hipnozun sonuç vermesini beklerken detaylara girelim: 140 hp güç ve 230 Nm torklu Suzuki Swift Sport, 1.4 turbo benzinli motorla keyif saçıyor. Serinin en ağırı olmasına rağmen sadece 965 kg tartan Swift Sport oyuncu kediler gibi dalıyor peşpeşe virajlara. Şanzımansa gerçek sürüş keyfi için 6 ileri manuel.

 

Suzuki Swift 2020 kokpit

 

İç mekânda mümkün olan her detayı kırmızı yapmakla yetinmeyen Suzuki, daha geniş ön ızgarası, karbon desenli tamponları, spoyleri ve 17" jantlarıyla uysal kardeşinden ayrışıyor. Daha iyi bir tutunma için süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş ve ön tarafta Monroe amortisörler kullanılmış. 

 

Suzuki Swift Sport 2020

 

Teknolojide de cömert davranan Suzuki Swift, aktif hız sabitleme gibi bu sınıfta şaşırtan bir özelliğin yanına engel algılama ve otomatik frenleme gibi güzellikleri eklemiş. Apple CarPlay ve Android Auto da uzun standart listesinde.

 

Suzuki'den ikinci ricamız olan hibrit desteğiyse, hem bizdeki 1.2 DualJet hem de daha modern 110 hp'lik 3 silindirli 1.0 BoosterJet motorda söz konusu olabiliyor. 48 Voltluk bu yarı hibrit sistem, Suzuki Swift'e performanstan çok tüketim desteği sağlıyor. 

 

Suzuki Swift 2020

 

Şehir içi dur-kalklarda motoru elektrikle harekete geçiren hibrit Swift, ara hızlanmalarda lityum iyon bataryadan güç alıp gerekmeyen zamanlarda benzinli motorunu kapatma avantajına sahip. 

 

Bizdeki 90 hp'lik 1.2 motor de şehir içinde yeterli ve uzun yolda ezilmiyor ama bu kabiliyetle 120 Nm'den fazlasını hakediyor Suzuki Swift.

 

Suzuki Swift 2020 bagaj

 

Tasarım çizgisinden çıkmadan klasik cazibesini daha da artıran 2017 çıkışlı bu son Swift'in sempatik iç mekânı fiyata paralel sert plastiklerle bezenmiş. Özellikle arkada şaşırtıcı bir hacim ve ferahlık mevcut. 

 

265 litrelik bagaj ise ancak bekâr ya da çoçuksuz çiftler kategosinde iddialı. Hem gençken çıkarmayacaksanız hayatın tadını, ne zaman çıkaracaksınız?