yukarı

Suzuki Brezza hafif hibrit teknolojisiyle tanıtıldı

Suzuki, Toyota’nın Hindistan’daki fabrikasında üretilecek Vitara Brezza’nın makyajlı versiyonunu tanıttı.

01 Temmuz 2022 kaynak: Suzuki

Suzuki, Vitara Brezza'nın yerine güncellenmiş iç-dış tasarım ve tek bir hafif hibrit güç aktarma seçeneği ile şehirli SUV yeni Brezza'yı ortaya çıkardı. Brezza, tamamen yeni bir nesil olarak pazarlanıyor, ancak kabuğun altında, altyapısını selefiyle paylaşıyor.



Yeni model, kaporta ve alüminyum tarzı kızak plakaları etrafında daha yüksek dozda plastik kaplama ile modern bir tarz benimsiyor. LED farlar yeni ızgaraya bağlı, düz ön kısım kaputun devamı, arkada ise yatay olarak yerleştirilmiş LED stop lambaları görüyoruz. Zamanımızın çoğu küçük SUV'sinde olduğu gibi, Brezza siyah tavanlı çift tonlu dış renk ile satılacak.



Şehirli SUV, çoğu Avrupa B segment modelinden daha küçük boyutlara sahip. Daha spesifik olarak, yeni Brezza 3.995 mm uzunluğa, 1.790 mm genişliğe, 1.685 mm yüksekliğe ve 2.500 mm dingil mesafesine sahip. Tüm bu rakamlar, biraz artan yüksekliğin yanı sıra önceki modelle aynı.



İçeride, metal benzeri vurgulara ve sert plastikler için iki tonlu tasarıma sahip, tipik bir Suzuki modeline benzeyen, tamamen yeniden tasarlanmış bir gösterge paneli buluyoruz. 9 inç yeni bağımsız bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, daha fazla bağlantı özelliği getiren hoş bir yenilik olmuş. Direksiyon simidi, tıpkı Suzuki Baleno'da olduğu gibi entegre düğmelere sahipken, klima kontrolleri modernize edilmiş.



Daha yüksek donanımlarda, elektrikli açılır tavan, kablosuz şarj pedi, 360 derecelik kamera, baş üstü gösterge ekranı, Arkamys'in birinci sınıf ses sistemi, USB bağlantı noktaları ve arka havalandırmaları dahil olmak üzere segment için bol miktarda özellik sunuluyor. Ancak, bu model Hindistan için giriş seviyesi bir SUV olduğu için menüde dijital gösterge paneli veya herhangi bir süslü ADAS bulmayı beklemeyin.



Brezza, yalnızca 103 HP ve 137 Nm tork üreten yarı hibrit 1.5 litrelik DualJet motorla sunuluyor. Güç, beş ileri manuel şanzıman veya altı ileri otomatik şanzıman aracılığıyla ön aksa iletiliyor.

Hindistan'daki Suzuki Brezza için fiyatlandırma, giriş seviyesi için 10.105 dolardan başlıyor ve otomatik şanzımanlı en pahalı versiyon için 17.654 dolara kadar çıkıyor. Bu rakamlar Brezza’yı Hindistan pazarı için rakiplerinin çoğundan daha pahalı hale getiriyor.

Rakiplerden bahsetmişken, makyajlı Hyundai Venue, yakında çıkacak olan Citroen C3 ve halihazırda mevcut olan Tata Nexon, Mahindra XUV300, Renault Kigger ve Nissan Magnite dahil olmak üzere rekabet oldukça güçlü. Otomobil üreticisi, yeni Brezza ile ülkedeki pazar payını genişletmeyi umuyor.