yukarı

Skoda Karoq 2022: Hafif ama etkili makyaj

Skoda'nın başarılı kompakt SUV'u, kuzenleri Tiguan ve Ateca'dan sonra makyaj hakkını kullanarak, sert rekabet için enerji depoladı

01 Aralık 2021 kaynak: Skoda

Kullanışlılığı ve hacim avantajıyla öne çıkan Skoda Karoq dört yılın ardından gelen makyajla cazibe açığını kapadı. Türkiye’de 2022 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacak yeni Karoq tasarımın yanı sıra, sürdürülebilir malzeme kullanımı, yeni teknolojileri ve daha verimli motorlarıyla öne çıkıyor.

Yeni Skoda Karoq 2022_arabazzi.com

Dört yılda yarım milyondan daha fazla satarak marka açısından önemini gösteren Skoda Karoq, geçirdiği hafif makyajla hem tasarımda modernleşti hem de aerodinamik açıdan iyileşti.

Yeni tasarım unsuları arasında daha geniş altıgen ön ızgara, ön ve arkada daha ince far grupları, aerodinamisi iyileştirilen alaşım jantlar, ön tamponda hava girişleri ve yeni arka spoyler yer alıyor. Bu sayede, Karoq'un rüzgar direnç katsayısında yüzde 9’luk bir iyileşme sağlanmış.

Makyajlı Skoda Karoq 2022_arabazzi.com

2022 Skoda Karoq Full-LED Matrix farlar ve daha geliştirilmiş asistan sistemleriyle birlikte yeni teknoloji opsiyonları da sunacak. Aracın kabininde ise daha fazla sürdürülebilir malzeme kullanılmış. Mesela yeni opsiyonel Eco paketi, vegan ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış koltuk döşemelerine sahip.

Skoda Karoq 2022 iç mekan yenilikleri_arabazzi.com

Bununla birlikte LED ambiyans ışıklandırmaları ve araç içerisindeki yeni dekoratif detaylar görselliği ileri taşımış. Yenilenen Karoq’da artık sürücü koltuğunun yanı sıra, ön yolcu koltuğu da elektrikli olarak ayarlanabilecek.

Skoda Karoq 2022'nin yenilenen kokpiti

10.25 inçlik Sanal Kokpit ile tercih edilebilen Karoq’da merkezi dokunmatik ekran, araç içi yolcuların otomobilde sunulan tüm sistem opsiyonlarına hükmedebilmesi sağlanıyor.

Arka koltuklar normal konumdayken 521 litre bagaj hacmi sunan Skoda Karoq, koltuklar katlandığında 1,630 litre hacme ulaşıyor.

Yeni Skoda Karoq 2022_arabazzi.com

Türkiye'de Aktif Silindir teknolojili 1.5 TSI 150 hp motor ve DSG otomatik şanzımanla satışa sunulacak makyajlı Karoq, geniş iç hacmi, ileri düzey pratik özellikleri ve daha şık tasarımıyla SUV sınıfındaki iddiasını sürdürecek gibi görünüyor.

Yeni Skoda Karoq'un fiyatı ne mi olur?.. Şimdiden böyle tatsız konulara girmesek?