yukarı

Renault Megane E-Tech: Yeni Renault'nun elektrikli tarifi

Renault'nun %100 elektriğe geçişinin önemli adımlarından Megane E-Tech, önümüzdeki dönemin yıldız modellerinden

26 Eylül 2021 kaynak: Renault

Hatırladınız mı, bir "Renaulution" (Renault İhtilali de diyebiliriz) vardı?.. İşte o "Renaulution" başladı ve elektrikli Renault'lar dans pistinde gittikçe kalabalıklaşıyor.

Telaş yok, bildiğimiz Renault Megane da bir süre daha kendi özel hayatına devam edecek. Ama pek çok marka için elektrik, özellikle Avrupa'da, artık belki yarın kadar yakın bir gerçek.

Renault Megane E-Tech tanıtıldı

İşte Renault da daha önce tanıttığı konsepte çok yakın haliyle Renault Megane E- Tech'i gün yüzüne çıkardı. Buna Fransız Renault'nun Almanya-Münih'te düzenlenen IAA Mobility 2021 Otomobil Fuarı'ndaki gövde gösterisi ya da VW ID.3'e cevabı gözüyle de bakabiliriz.



Evet ID.3 dedik, SUV'umsu gövde oranları sizi şaşırtmasın. Zira %100 elektrikli Renault Megane E- Tech sadece 4.21 m uzunluğunda. Bir başka deyişle, Megane Hatchback'ten 15 cm daha kısa.

Renault Megane E-Tech kompakt bir hatchback

CMF-EV platformunun Renault'daki açılışını yapıyor Megane E- Tech. Önce Nissan Ariya ile duyduğumuz bu platform, iç hacimde Golf ve arkadaşlarıyla rekabet edebilmek için 2.69 m'lik aks mesafesine (ön ve arka tekerlekler arası) güveniyor. 400 litrelik bagaj + kablolar için 22 lt. zemin altı bölmeyi da unutmayalım.

Elbette en üst donanımlı halini gördüğümüz kabin, tasarımı kadar, Renault'nun elektrik çağına nasıl baktığını anlamamızı sağlayan kalitesiyle de şaşırtıyor.



Mevcut modellerle bağını koparmayan dış tasarımı da katarak düşünürsek, hani neredeyse DS düzeyinde bir şıklık ve özen söz konusu bu elektrikli Megane'da. Pardon, şimdilik Megane E- Tech.

İlk göze çarpan ikili ekran grubunda 12,3" dijital gösterge paneli ve yine 12" boyutundaki dikey bilgi ve eğlence ekranı (baz versiyonda 9") görev almış. En altta bir sıra fiziksel kısayol düğmesi barındıran multimedya ekranı, Google destekli işletim sistemiyle hayatı kolaylaştırma iddiasında.

Megane E-Tech ve ikili ekran grubu_arabazzi.com

"Ya bu ekranlara bakarken yola bakmayı unutursam?" diye sorarsanız, ki haklısınız, 26 farklı sürüş destek sistemi de yanınızda olacak Megane E-Tech. Yine de gözünüz yolda olsun tabii:)

Alt ve üst kısmı düz olan direksiyonun üstündeki kumandalar ise dokunmaya tepki veren türden. Vites seçici de orta konsolda yer açmak için, direksiyonun soluna alınmış.



Özenle dikilmiş deri döşemelerle, ahşap görünümlü ve metal dekorların buluşmasıyla, kompakt bir Renault'da uzun zamandır görmediğimiz bir zarafet ve kalite hissi oluşmuş. Giriş ve orta seviye donanımlarda ise ağırlık geri dönüştürülmüş malzelemerde olacak.



Zemin altına yerleştirilen batarya 40 kWs ve 60 kWs olmak üzere iki farklı kapasite seçeneğine sahip olacak. 220 hp'lik elektrik motoruyla 0-100 km hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlayan Megane E-Tech, sportif karakterin elektrikli kompaktların normu olduğunun yeni bir teyidi.

Megane E-Tech'in 400 lt bagajı_arabazzi

Uygun bir şarj noktası bulursanız 30 dakikada 300 km'lik şarj yükleyen Renault Megane E-Tech, ideal koşullarda menzilini 470 km'ye kadar çıkarabiliyor. Çok çok iddialı bir menzil sayılmaz ama şehir içi için fazlasıyla yeterli olacaktır.



Avrupa'da ön siparişe açılan Renault Megane E-Tech - çip krizi masaya daha sert vurmazsa - 2022'nin Mart ayında teslim edilmeye başlanacak. Bize de "darısı başımıza" demek kalıyor...