yukarı

Renault Arkana: İsmime değil cismime odaklanın

BMW X4 tam benlik ama... diyenler için, Renault tarafından test edilip onaylanmış bir Coupé SUV: Renault Arkana

09 Ekim 2020 kaynak: Renault

Normal gelir düzeyinde bir ailenin ulaşabileceği (ki bu normal gelir düzeyine ulaşmanın ne kadar zorlaştığının da farkındayız) kompakt bir coupé SUV mu bakmıştınız? Renault'nun tam size göre bir teklifi var...

Renault Arkana 2021 kompakt bir Coupé SUV_arabazzi.com

2018 yılında Rusya'da satışa sunulan ilk Arkana'nın Dacia Duster altyapısıyla Avrupa rekabetini kaldırması çok zordu. Nitekim, Güney Kore'deki Renault Samsung Motors fabrikasında üretilecek bu yeni Arkana (oradaki adıyla XM3), Clio ve Captur'de kullanılan değişken CMF-B platformu üstünde yükseliyor.
Renault Arkana için yeni bir isim mi düşünsek_arabazzi.com

2021'de Türkiye'ye de beklediğimiz yeni Arkana'nın Rusya'daki adaşından tek eksiği 4x4 çekişten yoksun olması. Zaten coupé SUV görünümlü yüksek bir sedanla maceraya atılmak, sohbetlerde yaklaşma açısı konuşmak pek olası olmasa gerek...



Renault Arkana'nın boyutları ve kullanışlılık özellikleri:

Captur'den 8 cm daha uzun aks mesafesiyle 4,57 m
'lik Arkana, kompakt SUV Kadjar'dan da 8 cm daha uzun. Yeni nesil yüzü, eğimli tavan cazibesi ve taze iç mekânıyla en çok da Kadjar'ın hayatını zorlaştıracak sanki.

Yeni Arkana 2021'in boyutları, iç mekânı ve bagajı en çok kompakt SUV kardeşi Kadjar'ı zorlayacak gibi_arabazzi.com

Yeni nesil Renault kokpitlerini başarıyla kuşanan Renault Arkana, dijital gösterge panelinin yanı sıra, boyutları 7 ila 9,3" arasında değişen dikey bilgi-eğlence ekranına da sahip olacak. Rusya pazarındaki Arkana'ya kıyasla artan malzeme kalitesi de özellikle vurgulanıyor.

Renault Arkana'nın dikey ekranlı kokpiti yeni nesil Renault tasarımında_arabazzi.com

513 litrelik bagaj hacmini de (Captur 536, Kadjar 472 lt) kullanışlılık konusunda +'lar hanesine ekleyebiliriz. Ama eğer kendi kendini şarj eden klasik hibrit motorlu Arkana E-Tech'i tercih ederseniz, o bagaj 438 lt'ye düşüyor.



Detaylar biraz daha netleşince arka baş mesafesi de kontrol listemizde. O coupé tavanın bir bedeli olması muhtemel, olmazsa bir helalinden + daha gelir Arkana'ya.


Renault Arkana'nın motor seçenekleri:

İlginç bir şekilde ikisi de 140 beygirlik, biri tam, biri hafif hibrit iki benzinli motora sahip Renault Arkana. Daha heyecan verici ve tabii ki maliyetli seçenek, Renault'nun Clio E-Tech'de de kullandığı 140 hp'lik hibrit motor.

Bir adet 1.6 atmosferik benzinli, biri marş jeneratörü olmak üzere iki elektrik motoru ve F1 teknolojili kavramasız bir şanzıman Arkana E-Tech'in güçlü kadrosunu oluşturuyor.

Renault arkana motora göre F1 teknolojili kavramasız bir otomatik ya da çift kavramalı EDC ile yola çıkacak_arabazzi.com

Şehir içi sürüşlerin yaklaşık %80'inde hizmete hazır %100 elektrikli sürüş modu, benzinli motora kesintisiz elektrik desteğiyle birlikte %40'a varan yakıt tasarrufu sağlayabilecek.

Renault Arkana E-Tech: Klasik hibrit motorlu bir coupé SUv_arabazzi.com

Yeni hayatından dizeli çıkaran Arkana için diğer alternatif tanıdık bir yüz: 140 hp ve 260 Nm'lik 1.3 TCe turbo benzinli. Ki onda da marş jeneratörlü ve 12 volt bataryalı bir "hafif hibrit" sistem söz konusu. Çift kavramalı otomatik EDC'yi de unutmayalım.

Renault Arkana GT Line: GT değil ama Line. Yani çok sportif gibi ama değil_arabazzi.com

Aynı motorun 160 hp'lik bir versiyonu ve hemen tüm fotoğraflara modellik yapan sportif görünümlü bir Arkana RS Line da ilerleyen dönemde konunun takipçisi olacak. Hakiki bir "RS" ise şimdilik programda yok maalesef.

Renault Arkana fiyatları 2021'de belli olacak_arabazzi.com

Ne dersiniz, Renault Arkana ve fiyatlarının netleşmesi için 2021'i beklemeye değer mi? Ve Türkiye için farklı bir isim çalışsalar mı acaba? Hmmm...