yukarı

Mazda CX-30: Mazda SUV'larının ideal karması

CX-3'ü nefis ama küçük, CX-5'i nefis ama pahalı bulanlara, Mazda'nın nefis ve mantıklı yeniliği CX-30

30 Temmuz 2019 kaynak: Mazda

Aman yanlış olmasın, CX-3'ün yerine geçmiyor Mazda CX-30. Bilakis, CX-3 ile CX-5'in tam ortasına başarıyla sığışıyor. Mazda'nın tazelenen Kodo tasarım dili ve düşük hacimli motorlardaki fayda/zarar ilişkisi tartışmalı Skyactive motorlar etrafında şekillendirdiği CX-30, müstakbel Mazda 3'ün SUV versiyonu bir nevi.
 

 

Like'ları hazırlayın!

 

4,4 m uzunluğuyla, Qashqai, Ateca ve Tiguan gibi kompakt SUV'ların karşısına çıkan CX-30 için güzellik her şeyden önce geliyor diyebilir miyiz?

 

"Coupé akıcılığıyla SUV endamı"nı harmanlayan Mazda CX-30 aslında oldukça sade ve minimalist. Alt tarafı çevreleyen siyah kaplamalar da koruma kalkanı olmaktan ziyade, bu coupé algısını destekleme amaçlı.
 






Büyük, üçgen ön ızgarası ve far gruplarıyla yeni lanse edilen Mazda 3'ü hatırlatan CX-30, dinamik açıdan da hatchback kardeşine yakın bir karakterde olacak.

 

Sürücü odaklı tasarlanan kokpitte sade ve sportif hatlar akılda kalıyor. Malzeme ve işçilik kalitesinin yüksekliğini fotoğraflardan dahi anlamak mümkün.
 


Nihayet kayda değer bir boyuta ulaşan 8,8 inçlik bilgi ve eğlence ekranı yine hafiften sürücüye dönük. Sürüşte olduğu gibi sezgisel bir işleyişi hedefleyen sistem Apple CarPlay ve Android Auto destekli olacak.
 


Ön ve arka sıra yolcularına bolca diz ve baş mesafesi vaat eden CX-30, 430 litrelik bagajıyla yeterli olmakla beraber kompakt SUV'lar arasında vasat bir hacme sahip.

 

 

Atmosferik motor sanatları

 

Mazda CX-30, Mazda'nın son Skyactive-X teknolojisi dahil, Mazda 3'te kullanılan tüm dizel ve benzinli motor seçeneklerine sahip olacak.

 

Özel sıkıştırma ve tutuşturma teknolojileri sayesinde, yeni nesil Mazda motorları aynı hacimde daha yüksek güç ve tork üretebiliyor. Ayrıca tüm benzinlilerde 24 V pilli ufak bir hibrit desteği söz konusu.
 


Tüm bu gelişmelere rağmen, turbo desteği yokluğu ve Türkiye'nin vergi gerçekleri, motor hacimleri ve güçleri konusunda endişeli bir bekleyişe sokuyor bizi. Bari beklerken videosunu izleyip sakinleşelim...