yukarı

Jeep Grand Wagoneer: Jantların gelse yeter!

Premium SUV sınıfının ahşap dekorlu öncüsü Jeep Grand Wagoneer 2021'de Amerika'yı (bir kez daha) istilaya hazırlanıyor...

14 Ekim 2020 kaynak: Jeep

Amerikan Vale Parking müessesesi "Grand Wagoneer mi?.. Konsept işte canım" diye rahatlamasın, şunun şurasında 2021'e ne kaldı!

"Premium SUV" deyince Yeni Dünya'da akla ilk gelen isim olan Jeep Grand Wagoneer'in tarihi 1962'ye kadar uzanıyor. Görsellerdeki gerçeğe çok yakın konsept de ilk atasıyla modern zaman arasında kalın ve sağlam bir bağ kurmuş.

Jeep Grand Wagoneer konsepti 2021'de üretime geçilecek ama bize hep uzak kalacak_arabazzi.com

Amerika'nın dev pick-up'ı RAM 1500'ün temelleri üzerinde yükselen lüks ve XXL beden bir SUV olacak Grand Wagoneer. Cadillac Escalade ve Chevrolet Tahoe gibi yerel rakiplerin karşısına güçlü çıkmak için, ihtimam ve teknolojinin sınırlarını zorlamış Jeep.

Tasarım ve teknolojiler güzel ama klasik modeldeki ahşap dekorlar nerede diye düşünebilirsiniz. Evet, şimdilik bir işaret yok ama 2022'de ahşap dekorlu bir "60. yıl özel seri" fena fikir değil hani...

Jeep Grand Wagoneer 1962 doğumlu atasının gururu olabilir_arabazzi.com

Avrupa'nın Range Rover, Audi Q7, BMW X7 (X5 de olur) ve Mercedes GLS popülasyonunu rahatlan tek şey, Jeep Grand Wagoneer'ın en azından şimdilik kıta değiştirmeye niyetinin olmaması.

Burundaki boydan boya LED hat sönükken bile bol kromajlı 7 sütun ızgarasıyla göz kamaştırıyor Grand Wagoneer. Üstelik geniş ama nispeten kısa yapılı bir ön ızgara bu.

Jeep Grand Wagoneer ve ihtişamlı ön yüzü_arabazzi.com

Çamurluklar dahil ikonik köşeli hatlarını koruyan Grand Wagoneer, üç farklı 4x4 çekiş seçeneği, "Quadra-Lift" havalı süspansiyonları ve hem ön hem de arkada tam bağımsız süspansiyonlarıyla bol köşeli kayalıklardan da korkmadığını fısıldıyor.

Jeep Grand Wagoneer off-road ve konfor için bol alternatif sunuyor_arabazzi.com

Model tarihinde ilk defa üç sırada yedi koltuk sunan Grand Wagoneer, yüksek irtifası, düz, geniş pencereleri ve panoramik cam tavanıyla tüm yolcularına kusursuz bir görüş sunacak gibi.

Jeep Grand Wagoneer'in kabini bir ekran ve kalite gösterisi_arabazzi.com

Tabii o değerli yolcular, ön panelde 4 parçadan oluşan, toplamda 45 inçlik ekran serisinden gözlerini alabilirlerse!

Jeep Grand Wagoneer kokpitinde bolca ahşap, alüminyum ve deri şov yapıyor_arabazzi.com

Orta sırada 10 inçlik bir ekran daha var bu arada. Gerisi gerçep ahşap, deri, alüminyum, 23 hoparlörlü müzik sistemi vs... Bildiğiniz lüks oyuncaklar işte...

Jeep Grand Wagoneer 2021'de hayata geçecek bir konsept_arabazzi.com

Motorlar konusunda Jeep'ten net bir açıklama gelmedi ama şarj edilebilir hibritlerin başı çektiği bol silindirli V'ler, W'ler ve ötesi olur diye düşünüyoruz. Bizim için hiç sorun değil, kale gibi matrahlarımız var! Ama bu jantlardan bir tane de olsa istiyoruz!

Jeep Grand Wagoneer ve inanılmaz detaylı jant tasarımı_arabazzi.com