yukarı

Jeep Grand Cherokee L: Büyük, daha büyük...

İsmi halka mal olmuş "jip" markasının, tarihin en çok ödül alan SUV'u olan Grand Cherokee büyüdü, 'Large' oldu

10 Ocak 2021 kaynak: Jeep (FCA)

Yaklaşık 30 yılda beşinci neslini deviren Jeep Grand Cherokee, bu süreye 7 milyon adet satış ve nihayet 7 koltuklu "Grand Cherokee L"i sığdırmış oldu. Tam da "Bir çadır, bir araba, ailece tatile çıkmaca" çağında yapılır mıydı bu bize!

Amerika'nın balta girmemiş ormanlarına 2021 yazında girecek olan Grand Cherokee L, Avrupa'ya "Large" olmayan boyda gelecek ki ilginç bir şekilde, kendisi 2021 ortasında lanse edilecek.

Jeep Grand Cherokee L 2021

Normal versiyondan 3,6 cm daha uzun olan 3,091 mm'lik aks mesafesiyle (ön ve arka tekerler arası) tarihin ilk 7 koltuk (ya da dilerseniz 6) seçenekli Grand Cherokee'si olacak Jeep Grand Cherokee L.

Jeep Grand Cherokee L 6 ya da 7 koltuk seçenekli

Her zamankinden heybetli pozlar veren bu Amerikan yerlisi, Çin'de satılan Grand Commander ve yakın zamanda tanıttığımız Grand Wagoneer'den tasarım detaylarını başarıyla harmanlamış. Her donanımda farklı bir ön ızgara ve tampon tasarımı kuşanacak olan Grand Cherokee'nin şimdilik en üst iki donanımı olan Overland ve Summit tanıtıldı.

Yeni Jeep Grand Cherokee, havada karada "konfor şov" yapacak

Meşhur off-road kabiliyetlerinin yanına uyarlanabilir amortisörleri ve darbe emiş derecesini otomatik olarak ayarlayan Quadra-Lift isimli havalı süspansiyonları koyan yeni Grand Cherokee, havada karada "konfor şov" yapacak gibi.

Jeep Grand Cherokee Quadra-Lift havalı süspansiyonlara sahip

Otoyol hızlarında Aero moda geçen sistem gövdeyi 21 mm alçaltırken, arazi koşullarında (off-road 2) normal sürüş yüksekliğine 60 mm ekleyerek 30,1 derecelik yaklaşma açısına imza atıyor. Bu da çılgın Cherokee'lerin 61 cm (609 mm) derinliğinde sulardan korkusuzca geçmesini sağlıyor.

Grand Cherokee L, beş çekiş ve üç 4x4 moduna sahip

İlerlediğiniz zemine göre beş farklı çekiş ve üç farklı 4x4 modu geleneksel macera iddiasını daha da iddialı bir noktaya taşımış. Amerika'da 290 hp'lik 3.6 lt. V6 ve 357 hp'lik 5.7 lt. V8'i manşetlere yazdıran Grand Cherokee, Avrupa'ya muhtemelen daha insani ve şarj edilebilir hibrit motorlu 375 hp'lik 4xe ile gelir. Kısmet meselesi tabii.

Grand Cherokee kabin kalitesinde sınıf atlamış

Ama yeni nesil Grand Cherokee'nin bizce gerçekten "yeni" tarafı, kabinde tasarım ve kalite anlamında kat ettiği yol. Belli ki Fiat-Chrysler'in bu güzide markası, rakiplerini Uzak Doğu'dan ziyade Kuzey Avrupa'dan seçmeye karar vermiş.

2021 Jeep Grand Cherokee'nin 10,25" dijital gösterge paneli

İlk göze çarpanlardan el yapımı Palermo deri döşemeler ve mat cilalı, gözenekli ceviz kaplamalar içimizi ısıttı, kanımızı kaynattı.

Yeni Grand Cherokee havalı oyuncaklara sahip

10,25" dijital gösterge paneli, 10.1" ekranlı bilgi-eğlence ekranı, Apple CarPlay, Android Auto, Alexa sesli komut sistemi, 360 derece sensörlü teknolojiler geçidinin artık neredeyse normal gelmeye başladığı bir devirde, 110 farklı güvenlik teknolojisi, gece görüş kamerası, 2. seviye otonom sürüş ve hatta donanıma göre eller serbest sürüş destek sistemleri kaşları kaldırıp gözleri parlatmaya yetiyor.

Kullanışlılk gurusu yeni Jeep Grand Cherokee

Değişkenlik ve pratik özelliklerde de hayli iddialı olan büyük beden Jeep Grand Cherokee, son sıra koltuklar yatıkken 1.328 litre, orta sıra da yatıkken tam 2.395 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor! Bu pozisyonda dümdüz bir zemin elde edilmesi de cabası.

Jeep Grand Cherokee L son sıra yatıkken 1.328 lt bagaja sahip

İçerisi tıklım tıklım, tam kapasite yollara düşersek arkayı nasıl göreceğim derseniz, arkadaki kamera görüntüsünü yansıtan dijital dikiz aynasının (dikiz ekranı mı desek?..) hizmete hazır olacağı bilgisiyle, yeni haberlerde buluşmak üzere diyoruz... Yalnız güzel fotoğraf!

Jeep Grand Cherokee 2021 büyük, becerikli ve güzel