yukarı

Hyundai’nin hidrojen gücü: N Vision 74

Hyundai N Vision 74, Hyundai mühendislerinin gelecek için ne hayal ettiğini açıkça gösteriyor.

15 Temmuz 2022 kaynak: Hyundai

Efsanevi Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan bir konsept otomobil olan 1974 Hyundai Pony Coupe, daha o yıllarda acemi olan otomobil üreticisinin 1970'lerin ortalarında bir spor otomobilin nasıl görünebileceğine dair vizyonunu gösteriyordu fakat üretime geçmedi.



Marka şimdi bu yeni retrofütüristik modelle bu hatayı telafi ediyor. Kısmen konsept otomobil, kısmen teknolojik vitrin, en iyi şekilde yüksek konseptli bir otomobil olarak adlandırılabileceğini düşünüyoruz, çünkü bu sadece bir tasarım alıştırması değil, aynı zamanda şirketin mühendislerinin bilim-gerçekliğe dönüştürmeyi umduğu fütüristik bilimkurgu teknolojisini de gösteriyor.



N Vision 74, bir pil-elektrik tahrik sistemi ve bir hidrojen yakıt hücresini birleştiren bir hibrit hidrojen güç aktarma organı tarafından destekleniyor. Otomobil üreticisi, kurulum sayesinde otomobilin mükemmel soğutma verimliliğinden yararlandığını ve koşullara bağlı olarak iki farklı sürüş sistemi sağladığını açıkladı.



Bu kulağa oldukça karmaşık gelse de Hyundai, üstün çekiş için daha iyi tork yönlendirmesine ve resimlerin öne sürdüğü üstün viraj deneyimlerine açabileceğini iddia ediyor. Marka, bu sistemin de pratik uygulamaları olduğunu iddia ediyor.



Beş dakikada yeniden doldurulabilen hidrojen yakıt deposu ve 800V hızlı şarj edebilen 62,4 kWh pil paketi ile N Vision 74, 600 km menzile sahip. Bu yüksek menzil, 680 HP ve 900 Nm tork üreten motorlara ve 250 km/s azami hıza sahip olmasına rağmen oldukça etkileyici.



Hyundai, otomobilin geri kalanı gibi, iç mekanın da orijinal Pony Concept'in mirasını güç aktarma organlarının modernliği ile dengelemeye çalıştığını açıkladı. Sürücü merkezli kokpit olarak tanımlanan bu model, eski tarz analog düğmeleri dijital bir gösterge paneli ile harmanlıyor.



Hyundai Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı ve Başkanı SangYup Lee, “N Vision 74'ün geleceğe yönelik tasarımı, Pony Coupe konseptine duyduğumuz saygı ve takdiri yansıtıyor” dedi.