yukarı
hyundai
hyundai

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası İsveç’te Başlıyor

Castrol Ford Team Türkiye, 2025 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın (JWRC) ilk ayağı olan İsveç Rallisi’ne katılmaya hazır.

14 Şubat 2025 kaynak: Ford

2024 sezonunu Ali Türkkan ile üçüncü sırada tamamlayarak Türkiye motor sporları tarihinde bir ilke imza atan takım, bu yıl şampiyonluğu hedefliyor. Beş ralliden oluşan sezonun ilk yarışı, 13-16 Şubat 2025 tarihleri arasında karlı ve buzlu zeminde gerçekleştirilecek.


Geçen yıl Dünya Üçüncülüğü kazanan Ali Türkkan, bu sezon şampiyonluk için mücadele edecek. Co-pilotluğunu Oytun Albayrak’ın üstleneceği ekip, İsveç’in zorlu kış şartlarında Ford Fiesta Rally-3 ile yarışacak.


Dünya Gençler Ralli Şampiyonası, motor sporlarında önemli bir basamak olarak kabul ediliyor. Daha önce Sebastian Loeb ve Sebastian Ogier gibi isimler bu organizasyonda başarı elde ederek kariyerlerine önemli bir başlangıç yapmıştı.


Takımın genel durumu ve hedefleri hakkında konuşan Castrol Ford Team Türkiye Takım Koçu Murat Bostancı, "Geçen yıl Dünya Üçüncülüğü ile Türkiye motor sporları adına tarihi bir başarıya imza attık. Bu yıl daha büyük bir hedefimiz var: Şampiyon olmak. İsveç’te karlı ve buzlu zeminde yarışmak büyük bir meydan okuma olacak, ancak takım olarak hazırız ve en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz" dedi.


Dünya Gençler Ralli Şampiyonası, İsveç Rallisi ile başlayacak ve ardından Portekiz, Akropolis ve Finlandiya rallileriyle devam edecek. Sezon, 18-19 Ekim 2025 tarihlerinde Orta Avrupa Rallisi ile tamamlanacak.