yukarı

Daha büyük, daha cesur yeni Volkswagen Amarok

Volkswagen, ikinci nesil Amarok’un tüm ayrıntılarını açıkladı. Gözlerimiz yollarda kalmıştı…

07 Temmuz 2022 kaynak: Volkswagen

Yeni nesil pickup, yeni Ford Ranger ile aynı platformu paylaşıyor, ancak Volkswagen'in tasarım ekibi, iki modeli farklılaştırmak için çok çalışmış. Yeni nesil Amarok ön ızgaranın altında X şeklinde bir ön tampon eki, standart LED matris farla sahip. Ve hala Ranger ile karıştıran olabilir şüphelerini ortadan kaldırmak için bagaj kapağına “AMAROK” yazısı işlenmiş.



Yeni Amarok'un tasarımı kesinlikle bir öncekinden daha eğlenceli ve aynı zamanda daha büyük hissettiriyor. Dingil mesafesi 173 mm artmış ve 3.270 mm'ye yükselmiş. Volkswagen, standart tek kabin tasarımı yerine isteğe bağlı çift kabin düzenini tercih ederseniz, özellikle arka koltuktaki yolcular için daha fazla alan sağlandığını açıkladı. Ancak toplam uzunluk sadece 96 mm büyüdü, çünkü çıkıntılar küçülerek daha temiz bir tasarım elde edilmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi, zorlu arazilerde gezinmenize yardımcı olmak için altı sürüş moduyla birlikte geliyor.



Ancak asfalttan hiç çıkmasanız bile, yeni Amarok bir öncekinden daha işlevsel. 3.500 kg çekme kapasitesi var, maksimum taşıma kapasitesi 1.000 kg'dan 1.160 kg'a çıkmış ve eski pickup’ta olduğu gibi elektrikle çalışan bir tente ile yükünüzü meraklı gözlerden koruyabiliyorsunuz. Tavan bile pratiklik göz önünde bulundurularak tasarlanmış. 350 kg statik yük kapasitesine sahip olup, Volkswagen'in isteğe bağlı olarak dört kişilik bir tavan çadırı sunmasını sağlıyor.



Motor yelpazesi pazara bağlı olarak biraz değişiyor, ancak beklediğiniz gibi Volkswagen, mevcut tüm motorların özellikle torklarının ayarlandığını açıkladı. Afrika modelleri, 150 HP üreten 2.0 litrelik bir dizel ile başlarken, diğer bölgeler aynı motorun 170 HP'lik bir versiyonuyla yola çıkıyor veya tüketiciler, 209 HP'ye ulaşan bir bi-turbo motoru da tercih edebiliyor.



En güçlü dizel seçeneği, pazara bağlı olarak 241 HP veya 250 HP ile 3.0 litrelik bir V6, ancak hepsinden daha güçlü Amarok ve serideki tek benzinli motor, 302 HP güç üreten 2.3 litrelik turboşarjlı Ford’dan alınan EcoBoost oluyor.



Bazı düşük özellikli modellerde manuel şanzıman seçeneği bulunuyor, ancak 200 beygirden daha güçlü Amarok sipariş ederseniz, eski modelin sekiz vitesli şanzımanının yerini alan 10 vitesli bir otomatiğe kavuşuyorsunuz.



Ancak yeni Amarok'taki en büyük değişiklik, muhtemelen şanzıman oranlarının sayısı değil, büyük ölçüde geliştirilmiş iç mekan ve sunulan lüks ile güvenlik donanımı miktarı oluyor. Yeni bir dijital eğlence paketi ile tüm orta donanım modeller ve üzerinde 12 inçlik tablet bilgi-eğlence sistemi standart geliyor. İlk kez yol işareti tanıma özelliğine sahip adaptif hız sabitleyici dahil 20 yeni sürücü destek sistemi de size koruma sağlıyor.



2010 yılında piyasaya sürülen önceki Amarok Arjantin'de üretildi ve Güney Amerika, Avrupa ve Avustralya'da satıldı. Bu sefer ise Güney Afrika'da üretiliyor.