yukarı

Citroen e-C4 2022: Pek yakında Türkiye’de

Citroen C4’ün tamamen elektrikli versiyonu e-C4, 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak.

18 Ekim 2021 kaynak: Citroen

Citroen’in Türkiye yollarıyla buluşturacağı ilk %100 elektrikli otomobil modeli olacak olan e-C4, Avrupa’da elektrikli araç pazarının iddialı modelleri arasında yer alıyor. Yılın ilk altı ayında Avrupa kompakt elektrikli hatchback sınıfından aldığı %8’lik payla Avrupa’nın en çok satan üçüncü modeli e-C4 oldu. e-C4’te 136 HP gücünde tamamen elektrikli bir motor bulunuyor. e-C4’ün bataryaları toplamda 350 kilometre sürüş menzili sunduğu açıklandı.

Citroen e-c4 türkiye'ye ne zaman geliyor?

Citroen’e özgü Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi teknolojisinin standart olarak yer aldığı e-C4, Citroen Advanced Comfort programı kapsamında da sürüş konforunu en üst seviyede yaşatmayı hedefliyor.

Citroen e-c4'ün menzili ne kadar?

e-C4, elektrikli kompakt hatchback sınıfında Avrupa’nın en rekabetçi modelleri arasında bulunuyor. e-C4, yılın ilk altı ayında ulaştığı %8’lik segment payıyla Avrupa’daki elektrikli kompakt hatchback segmentinde üçüncü sırada yer alıyor. Öte yandan, tamamen elektrikli e-C4 Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde de başarılı satış rakamlarına ulaştı.

İlk altı ayda elektrikli kompakt hatchback segmentinde %28,5 ile İspanya’da ikinci olan e-C4, %22 segment payı ile Fransa’da üçüncü ve %14,6 segment payı ile İtalya’da üçüncü model olarak iddiasını ortaya koydu.