yukarı

Citroen Ami Buggy: Şehir tamam, sıra doğada

Citroen Ami şirin bir şehir otomobili olarak tanıtıldı, ancak macera tutkunları için de My Ami Buggy konsepti ortaya çıkarıldı.

18 Aralık 2021 kaynak: Citroen

My Ami Buggy, "14 ila 77 yaş arasındaki her “çocuğun” Noel listesine eklemek isteyeceği" "şakacı bir şekilde hayal edilmiş" konsept olarak tanıtıldı. Mat altın kaplamalı ofset tekerleklere monte edilen konseptin tasarımı geniş lastiklerini barındırmaya yardımcı oluyor.



Tavan rayları, görüşü artırmaya yardımcı ışık şeridi ve tavana monte edilmiş bir yedek lastik ile donatılan Ami’ye yapılan tasarım dokunuşları bir hayli dikkat çekiyor. Kapılar da çıkarılmış, fakat saklama torbaları sayesinde hava fırtınalı hale geldiğinde, sürücüler Mehari'ye selam veren su geçirmez kanvas panelleri takabiliyor.



Standart Ami'nin iki katı dolguya sahip koltuk minderleri, benzersiz tasarımı kabine de taşıyor. Konsept ayrıca bir mat altın metal saklama rafı, bardak tutucular ve çok sayıda çıkarılabilir saklama çantası ile donatıldı.



Citroen teknik özellikleri açıklamadı, ancak standart Ami, 8 HP elektrik motoruna güç sağlayan 5.5 kWh lityum iyon pil paketine sahip. Bu motor, modelin tek bir şarjla 45 km/s'ye kadar hızlara ulaşmasını ve 70 km'ye kadar menzil sağlıyor. Ami ehliyetsiz sürülebilirken, belirli ülkelerde 14 yaşına kadar kullanılabiliyor.