yukarı

BMW X7 2023: Yeni yüzüyle X7 sahneye çıktı

BMW, X7 üzerindeki perdeyi kaldırdı ve bazılarınızın o perdeyi tekrar indirmesi için yalvarıyor olma ihtimali yüksek.

13 Nisan 2022 kaynak: BMW

BMW, makyajlı X7 için ne planladığına dair bize zaten sağlam bir işaret vermişti, ancak çarpıcı biçimde bölünmüş ışık kümeleriyle bu yeni yüzü görmek yine de şok etkisi yarattı. Yine de alışsak iyi olur. BMW, bunun lüks modelleri için yeni kurumsal görünüm olduğunu açıkladı. Bu açıklama yaklaşmakta olan 7 Serisi, i7 ve Alpina XB7'nin de aynı tasarım olacağı anlamına geliyor.



Kaputun hemen altına monte edilen dar ışık şeridi aslında farlar değil, dönüş sinyali göstergeleri olarak ikiye katlanan LED gündüz farları. Gerçek farlar gizlice tamponun alt kısmındaki karanlık bir örtüye yerleştirilmiş, buradaki fikir, diğer kullanıcıların gece bir X7 onlara doğru gelmediği sürece orada olduğunun bile fark edilmemesi.



Yeni aydınlatma düzenlemelerine ve tamponun tabanındaki saten alüminyum kaplamalara doğal olarak kayan gözlerinizle, birkaç yıl önce X7'nin jumbo ızgarası hakkında yaptığımız yaygarayı unutabilirsiniz. 2023 model yılı için daha büyük ızgara kullanılmamış, ancak şimdi iki renkli bir tasarıma sahip ve X7 xDrive40i alıcıları M60i'de standart olarak gelen aydınlatmalı ızgara özelliği için ekstra ödeme yapabiliyor. Arka tasarım değişiklikleri, iki yeni LED ünitesi ve bunları birbirine bağlayan krom çubuk için cam kapak ile sınırlı. İsteğe bağlı M Sport paketini seçenler M'e özgü ön ve arka tamponlar ile yan etekler, koyu kaplama trapez egzoz boruları ve çift kollu, iki renkli 21 inçlik jantlara sahip olabiliyorlar.



Amiral gemisi M60i, aerodinami dostu M yan aynalar, geniş hava girişleri, M rozetli ızgara, dörtlü egzoz boruları ve 22 inç jantlarla bir adım daha ileri gidiyor ve gerçekten motor sporları temasını caddelere taşıyor. M Sport Professional paketi ekstra Shadowline kaplaması ve siyah veya mavi fren kaliperleri içeriyor. M bölümünün BMW'lerin daha hızlı kullanılmasını (veya bu durumda sadece görünmesini) sağlama konusundaki yarım yüzyıllık tecrübesini göstermek için kaput, bagaj kapağı ve jant orta kapakları için "BMW M 50 Years" amblemlerini kullanıyor.



Farlardan sonraki en büyük görsel değişiklik ise X7'nin içinde bulunuyor. Eski otomobilin geleneksel gösterge paneli ve ayrı dokunmatik ekranının yerine, makyajlı SUV, 12,3 inç dijital gösterge paketi ve BMW'nin en yeni iDrive 8 yazılımına sahip 14,9 inç dokunmatik ekrandan oluşan birleşik kavisli bir ekrana sahip. Ekran, son 45 yılın çoğu BMW gösterge panosunda olduğu gibi sürücüye doğru ince bir açıda, ancak yine de yolcu tarafından görülüp çalıştırılabiliyor.



Sesle etkinleştirilen BMW Akıllı Kişisel Asistan'ının rolü, camları ve panoramik sunroof'u açmayı bile içerecek şekilde genişletilmiş. Diğer emek tasarrufu sağlayan teknolojiler arasında, sürücülerin bir akıllı telefon kullanarak X7'lerini kilitlemelerini ve kilidini açmalarını sağlayan Digital Key Plus seçeneği yer alıyor.X7'nin iç mekanları altı veya yedi koltukla yapılandırılabiliyor.



xDrive40i 41 HP'lik bir artışla gücünü 380 HP'ye yükseltirken, tork 71 Nm artarak 519 Nm'ye kadar çıkartılmış. 48V hafif hibrit teknolojisi 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motora yardımcı olmak için devreye girdiğinde tork 540 Nm'ye kadar çıkabiliyor. BMW, standart xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi aracılığıyla 0’dan 100 km/s hıza 5.6 saniyede ulaşacağınızı iddia ediyor.



Ancak daha iyi hızlanma fikrini seviyorsanız, M60i'ye göz atmanız gerekiyor. X7'nin 4.4 litrelik V8'i de 2023 için 48V hafif hibrit teknolojisinden yararlanıyor ve standart bir spor egzozdan nefes alıyor. İlginç bir şekilde, teknik yükseltmelere rağmen, 2023 M60i, yerini aldığı eski M50i ile aynı 530 HP ve 750 Nm tork üretiyor ve yine aynı 4,5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor.

Bu teknik veriler, 4.4 litrelik V8 BMW'nin 621 HP'den 639 HP'ye tırmandığını açıkladığı Alpina XB7'yi beklemeniz için yeterli bir neden olabilir. Yine de 800 Nm'de tork değişmedi. 4.0 saniyelik sıfırdan 100 km/s hız ve 290 km/sa azami hız istatistikleri mevcut otomobilinkinden daha iyi değil.

Ancak 2023 X7 modelleri, yeni bir Sprint işlevi sayesinde sokakta biraz daha hızlı hissettirebilir. Sol vites kolunu çektiğinizde ve şanzıman mevcut en düşük vitese düşerken motor ile şasi ayarlarının tümü en sportif ayarlarına dönebiliyor.

Bu şasi, her iki modelde de standart havalı süspansiyon içeriyor. M60i, aktif yuvarlanma stabilizasyonu ve arka tekerlek yönlendirmesi ekliyor, ancak bunlardan herhangi birini xDrive40i'de istiyorsanız, seçenekler listesindeki bazı kutuları işaretlemeniz gerekiyor.