yukarı

BMW Motorrad Definition CE 04: Yeni çağ scooter'ı

Elektrikli şehir taşıtlarının iki tekerli olanlarına göz atma vakti geldi. İşte BMW Motorrad Definition CE 04 konsepti...

09 Nisan 2021 kaynak: BMW

İçimizde hep bir heveslere, derin iç çekmelere yol açmakla beraber, BMW Motorrad ve diğer markalarının iki tekerlileri bilgi alanımız dahilinde sayılmaz... Lakin, zaten hayatın gerçekleri aylardır üstümüze yığılırken, biraz farklı yönlere bakmaktan zarar gelmez dedik.



1923'ten beri motorsiklet üreten BMW Motorrad'ın, son hale yakın bir elektrikli scooter konsepti Definition CE 04. BMW'nin gelecek rotasını ifşa ettiği #NEXTGen 2020 plaftormunun üç üyesinden biri ve ayıptır söylemesi, bizce en sevilesi olanı.

Diğer üyelerden elektrikli SUV BMW iX'i sizlere tanıtmış, teknolojisini takdir etmiş, tasarımı konusunda pek de ikna olmamıştık. Sonuncusu ise "Rica etsek, Mini'ye bunu yapmasanız..." demek istediğimiz, otonom kapsül kıvamındaki Mini Urbanaut konsepti. 60'ların Hayat Mecmuası sayılarında "gelecekte hayat" konulu makalelerde benzerlerine sıkça rastlamak mümkün. Yok yok, o kadar yaşlı değiliz, denk gelmiştik:)



Havalı bilimkurgu scooter'ı BMW Motorrad Definition CE 04'e dönersek... Yenilikçi tasarım ve bağlantı özellikleriyle "ulaşım" ile "iletişim"i buluşturan bir şehir aracı Definition CE 04. BMW, kendisinin scooter segmentini yeniden tanımlayacağını söylüyor ama önce fiyatları görmemiz lazım!



Teknik verileri henüz açıklanmayan bu elektrikli scooter, geometrik formları kadar, yere yakın ve arkaya doğru yükselmeyen gövdesiyle de dikkat çekici. Menzil konusunda da bir açıklama yok ama hedef kitlesinin günlük 12 km'lik yolculuklarla yetindiğini belirtmiş BMW. Çıtayı biraz yüksek tutacaklarını umalım.



Üç renkli gövdedeki siyah renk, motor ve bataryanın bulunduğu teknik kısımlara işaret ediyor. Batarya paketinin en alttaki konumu kask ve diğer eşyaların sığabildiği gövde içi bir geniş bir göze imkân tanımış. Kendinden ışıklı kapşonlu parka da hiç fena değil hani! Cebinde kablosuz şarj ünitesi bile varmış, standart donanım mı acaba!..



12,3" ekranlı gösterge paneli bu sınıftaki en büyük örnek ve akıllı telefon entegrasyonuyla sürücüyü hayata bağlayan uygulama ve özelliklere sahip. "Hayata bağlı" sloganı BMW'den, kampanyası bizden olsun.. "CE 04'le bağlan hayata... Hayata bağlan CE 04'le... Bağlan CE 04'le hayata..." Pek tamam, olmadı...

BMW Motorrad 12,3" gösterge paneli