Rüsselheim'lı Astra, Fransa doğumlu teknik kuzenlerine (308, DS 4, C5 vb) göre daha diri, sert ve atletik ayarları tercih etmiş. Ne de olsa Opel Astra'nın sürüş karakterinin arkasında "Autobahn proof" olma arzusu var.
Peugeot 308'den daha sıkı ayarlanmış amortisörleri, daha sert yayları ve daha direkt direksiyonuyla, Opel Astra sportif olmasa da daha dinamik bir tarafa yönelmiş.
VW grubundan Golf ve Leon arasında konfor-kontrol dengesi gibi düşünebilirsiniz.
Bu tercihin - Türkiye yol koşullarında - konfor anlamında Astra'ya çok da avantaj sağlamadığı söylenebilir. Ancak Opel Astra'nın her türlü yol ve hızda kesintisiz keyif verdiği de bir gerçek.
Opel Astra'nın en çok tercih edilen motoru olan 130 hp gücündeki 1.2 PureTech Türkiye'deki tek içten yanmalı seçenek.
Diğer Stellantis modellerinden bolca tecrübeye sahip bu turbo motor, 230 Nm torku ve 8 ileri otomatik şanzımanıyla özellikle şehir içi yollarda istekle ileri atılıyor.
Üç silindirli motorlara has titreşim ve farklı ritmi ise biraz zevk meselesi. Uzun yol performansı açısından, mevcut gücün çok da geniş bir banda yayılmadığı ve maksimum 130 hp'ye ancak 5.550 devirde ulaşıldığı dikkate alınmalı.
Opel Astra Elektrik
Türkiye'de kadroya sonradan katılan %100 elektrikli Opal Astra E ya da "Opel Astra Elektrik" ise 156 hp (115 kW) gücü 270 Nm torkla birleştiriyor.
Ziyadesiyle seri olmasına karşın aklınızı baştan alacak bir elektrekli performanıs beklemeyin, zira tasarımı gibi sürüşte de normal dünyadan uzaklaşmak istemiyor elektrikli Opel Astra.
54 kWs'lik bataryasıyla menzilde 400 km psikolojik sınırı (418 km WLTP) aşabilen Opel Astra Elektrik, ne batarya kapasitesi de ne de şarj hızıyla sınıfın zirvesine oynuyor. Şehir içinde ise 526 km (WLTP) menzili ziyadesiyle yeter gerçi.
Alternatif akımda 11 kW'a kadar şarj izni veren sistem, hızlı şarj noktasında da 100 kW ile sınırlı. İdeal koşullarda 26 dakikalık %10-80 şarj süresi ise sınıfının başarılı değerlerinden.