yukarı

Renault Kadjar Sürüş Özellikleri

Qashqai’nin bir at başı gerisinden gelse de Kadjar’ın sürüş konforu fazla bozuk yollara girmedikçe harikulade. 

 

Dağlara tepelere tırmanacak bir 4x4’dense yüksek oturma pozisyonlu bir SW gibi hareket ediyor Kadjar. Çoğunluğun ihtiyacı da bu zaten. 

 

Biraz daha marjinal olmak isteyenler için, dört tekerden çekiş sistemi de menüde gururla yer almakta. 1.6 dizel motorla alabileceğiniz bu çekiş sisteminde otomatik seçeneği yok bu arada. Ne o, vaz mı geçtiniz? Çok da mantıklı değildi zaten. Hem siz bu satırları okurken kimbilir hangi kombinasyonlarla satılıyor olacak Renault Kadjar...

 

Eğlenceli olmaktan ziyade keyifli ve kolay kullanılan bir SUV Renault Kadjar. Hızlı virajlarda bir miktar yatsa da çizgisinden kopmayarak güven veriyor. Direksiyonun hafiften hissiz oluşu ise çoğunluğun takılacağı bir mevzu değil.

 

Yüksek hızlardaki hafif rüzgâr sesi ve eğer seçerseniz 19 inçlik lastiklerin sesi dışında bir gürültü problem yok. Bizce, 19” jantlar, tıpkı Qashqai’de olduğu gibi, süspansiyon konforundan yiyen tasarım odaklı, gereksiz bir hareket. Madem aileden bahsediyoruz...

 

"Dağlara tepelere tırmanacak bir 4x4 değil de yüksek oturma pozisyonlu bir SW gibi hareket ediyor Kadjar"
Ümit Şen

Motor ve Şanzıman Seçenekleri

Dedik ya, siz bu satırları okurken Kadjar kim bilir hangi motor kombinasyonuyla satılıyor olacak ama bir yerden başlamak lazım... Yola ilk çıktı 1.2’lik benzinli motor TCe, şehir içinde yeterince atak ve istekliydi. 130 hp ve 2.000 devirde 206 Nm torkla sıfırdan yüze çıkışımız 10 saniye sürüyor. 

 

Ama çoğunlukla bol yolculu, bagajlı dolaşanlar ve uzun yollara düşenler için tavsiyemiz 115 hp’lik dizel 1.5 dCi de olur. Yumuşak, keyifli ve yeterince hızlı bir dizel bu. Artık hem 6 ileri manuel hem de 7 ileri çift kavramalı EDC otomatikle 260 Nm tork sunuyor 1.5 dCi. 0-100 hızlanma değerleriyse sırasıyla 11,7 ve 11,7 saniye.

 

130 beygirlik 1.6 dCi dizelin (yerini 1.7 dCi'ye bıraktığı için artık bize gelmiyor) fazladan gücü gerçek hayatta çok da hissedilmemekle beraber, biraz zorlandığında motor gürültüsü denilen arkadaşı da beraberinde getiriyor. Sadece 4x4 çekiş ve manuel şanzımanla sunuluyor olması da 1.6 dCi'nin 130 hp ve 320 Nm torkunu cazip olmaktan çıkarmış durumdaydı ki gidişine çok da üzülmedik. 

 

2018 makyajıyla gelen yeni 4 silindirli 1.3 TCe ise bize gelen 160 hp'lik güçlü seçenekle (diğeri 140 hp) dizeli manalı olmaktan uzaklaştırıyor. Şehir içi hızlanmalardaki keyifli ataklığı ve 1.750 devirden itibaren gelen 260 Nm tork da dizelin dibine kibrit suyu dökmüşe benzer. 0-100 km derecesi de 9,3 saniye ile farkını konuşturuyor. Geriye kaldı 100 km'de fazladan yaklaşık 2 lt. tüketim.

 

Kaldı ki fısıltı gazetesinin fısıldadıklarına göre, Clio hariç kompakt Renault'ların geleceğinde maliyetli ve emisyon külfetli dizellere pek yer yok. Onun yerine tam hibrit, yarım hibrit, benzin-LPG karması Eco-G, sadece benzinli gibi seçenekler ve tabii ki elektrikliler yeni dönemin temsilcileri olacaklar... Ama bizden duymadınız.

 

İç Mekân Sonuç