Daha ziyade bir uzun yol arabası Insignia Grand Sport. Yumuşak süspansiyonlar, dinamik şasi ve her hızdaki sessizliğiyle bozuk zeminde bile rafine yolculuklar emrinize amade.
Opel Insignia ile dar virajlara saldıracağınızı düşünmüyoruz ama zorlandığında bile çizgisinde kalan, güven veren ve aklınızdan geçeni yola yansıtan bir araba kendisi.
Konfor konusunda standart ayarlarla elde ettiği başarı opsiyonel (Türkiye’de sadece 2.0 motorla sunulan) FlexRide süspansiyon sistemini lüzumsuz hale getiriyor. Siz yine de büyük jantların cazibesine kapılmaktan kaçının.
BMW 3 Serisi gibi pek çok 'premium' rakibin adaptif süspansiyona ihtiyaç duyduğu düşünülünce, Insignia Grand Sport’un konfor başarısı daha net anlaşılabilir.
Fiyatı vergiler nedeniyle manasız yükselen 2.0 literlik motorlarla gelen sadece FlexRide sistemi değil. Tork vektörleme özellikli 'Adaptif 4x4' sistemi, mesela keskin dönüşlerde torku ihtiyacı olan tekerlere yönlendirerek, Insignia’nın tutunma limitlerini yükseltiyor.
Lakin, Insignia Grand Sport ile şehir hayatı biraz zor. Zira gerçekten de ismi gibi uzun bir araba kendisi. Büyük araba meraklısıysanız mesele yok da kalabalık ve dar sokaklarda Insignia Grand Sport’u kullanmak bir miktar stresli olabilir.
Insignia Grand Sport’un asıl hakkını veren motorlar tabii ki 2.0 hacminde benzinli ve dizel motorlar. Ama vergiler - vergilerimiz sayesinde mantıklı olmaktan çok uzaklar. Bu garabeti tatlılaştırmak için Opel, bütün teknik, taktik donanımları yığmış ama o fiyat seviyesi başka bir seviye.
Gerçek hayata dönersek, 165 beygiriyle 1.5 benzinli çoğu durumda yeterince atak ve esnek. Şehir içi taleplerinize gecikmeden cevap verirken, uzun yolda da nefesi kolay kolay tıkanmıyor. Üstelik tüketim değerleri modern beklentileri rahat rahat karşılamakta.
Koltukları ve bagajı sürekli dolu dolaşacakların seçmesi gereken motor 136 hp’lik 1.6 dizel. Sportif hızlanmalarla coşturmasa da düşük devirlerden itibaren canlı ve istekli hızlanarak Insignia’nın kütlesi altında ezilmiyor. Devir saatini zorlayınca gürültüsü biraz ön plana çıksa ama başarılı tüketim/performans dengesi gönlünüzü alacaktır.
Başarılı ve motorlarla uyumlu çalışan 6 ileri otomatik şanzıman elbette çoğunluğun seçimi olacaktır. Ama manuel şanzıman da eski Opel’lerin aksine hayli keyifli. 2.0’lık motorlar ise 8 ileri otomatikle geliyor. Olur da bulmacada falan çıkarsa, bilginiz olsun!
İç Mekân Sonuç