Ford C-max’in sürüşü serte kaçmadan keyifli. Yani bir MPV’ye göre sert ama bu sınıftan beklenmeyecek kadar da keyifli. Garip bir şeklide, bozuk yolda dahi süspansiyon konforunu kaybetmiyor Ford C-Max. Nesi garipse, zaten özünde o bir Focus değil mi?
C-max’in yol tutuşu ve stabilitesi hemen her Ford’da olduğu gibi çok başarılı. Virajlarda öyle fazla bir yana yatma falan da beklemeyin. Direksiyonun netliğini de tadınca, çocukları indirip Ford genlerinin tadını çıkarasınız gelecek.
İşte tam o sırada, yani yüksek hızlara ulaştığınızda, içeri sızan rüzgâr sesi size çocukları ve “Biraz yavaş gider misin!” diye ricada bulunan sevgili eşinizi özletecek.
Keşke ön çapraz ve arka görüş açısı biraz daha geniş olaydı da bugünleri göreydiniz! Neyse, bu kadarı da nazarlık olsun.
Motorlara gelince C-Max iyice parlamaya başlıyor. Hepsi ortalamın üstünde performans sunan bu güzide motorlar, mesela 182 hp / 240 Nm’lik 1.5 EcoBoost’la “Vay anam, o ne!” dedirtiyor.
Yalnız onun da bir ayak bağı var, modası geçmiş otomatik şanzımanı. Yine de bu kadar güç ve konfora karşın tüketim makul ve mantıklı düzeylerde. Üstelik an itibariyle bu benzinli motor menüden çıkmış durumda.
Üç silindirli motor harikası 1.0 EcoBoost’un yokluğu önemli bir gariplik tabii ama ona da yapacak bir şey yok.
Yeni nesil 1.5 TDCi hem 120 hp’lik gücü (300 Nm) hem de modern çift kavramalı PowerShift otomatik şanzımanıyla sevenlerine göz kırpmakta. Türkiye’nin dizel-otomatik takıntısının en haklı hallerinden biri diyebiliriz bu motora.
Ama Türkiye bu fiyatlara ne der, işte orasını pek bilememekteyiz...
İç Mekân Sonuç