Subaru’nun dört tekerden çekiş uzmanlığından sonuna kadar faydalanıyor XV. Bol virajlı yollarda gövde kontrolü hem güven verici hem de - bir Seat Ateca kadar olmasa da - gayet keyifli.
Yerden yüksekliğini de iyi kullanan Subaru XV için arazi koşulları göz korkutmaktan uzak. Herhangi bir "havalı" şehir SUV’uyla kalkışmamanız gereken pek çok yola XV ile hiç gerilmeden girebilirsiniz.
Hatta tork yönlendirme, sürekli dört çeker ve gelişmiş yokuş iniş sistemleriyle yollar pisleştikçe daha iyi hissediyor Subaru XV. Hızlı virajlar ve ıslak yollarda da çoğu rakibine ders verebilir.
Subaru XV'nin direksiyon hareketlerine verdiği tepkiler her hızda tutarlı ve öngörülebilir. Bu da sürücünün işini kolaylaştıran bir özellik.
Standart donanımdaki müthiş sürüş destek kadrosu olayı daha da köpürtüyor: Acil frenleme sistemi, şerit takip, çift kameralı güvenlik donanımı "EyeSight" ve daha pek teknolojiyle sınıfının güvenlik zirvesinde Subaru XV.
Konforda da geri kalmayan Subaru XV, ortalama çukur ve kasislerle gayet iyi başa çıkıyor. Hatta 2021 makyajıyla elden geçirilen süspansiyon sistemi sayesinde yol konforu daha da artmış.
Gürültü düzeyi konusunda tek şikayetimiz, CVT şanzımanın ani hızlanmalarda motor devrini zıplatarak sebep olduğu lüzumsuz uğultu.
1.6 benzinli motor, en az çıkardığı ses kadar başarısız. 114 hp ve 150 Nm torkun bu kütlede bir arabayı atak yapmaya yeteceğini düşünmek saflık olur. 13.8 saniyelik 0-100 km fabrika değeri de modern standartlarda küme düşmeye aday.
Lineartronic adlı CVT şanzıman zaten Subaru’nun hiçbir modelinde harikalar yaratmıyor. Seri bir şekilde hızlanmak istediğinizde, motoru lüzumsuz derecede yüksek devirlere çıkartarak sinir bozucu bir uğultuya sebep oluyor.
Motor anlamında tek umut, Subaru’nun yeni modeli Levorg’da kullandığı 1.6 turbo benzinliyi XV’ye de monte etmesi olabilir. Ama yurtdışında çoğunlukla 2.0 litrelik XV tercih edilirken, Japonların tenezzül edeceği ya da XV mimarisinin buna izin vereceği çok şüpheli.
İç Mekân Sonuç