Birinci sınıf dört çeker sistemi, başarılı yaklaşma açıları ve yerden yüksekliğiyle, zorlu yollara girmek ve hatta pisliğe bulaşmak için üretilmiş Subaru Outback.
Belki bir Land Rover Discovery gibi kayalıklara, yel değirmenlerine saldıramazsınız ama o değirmenlere en çok yaklaşan arabalardan biri Outback olacaktır.
Üstelik, asfaltta da kendini dinozor gibi hissetmiyor Outback. Hele ki eski modele göre büyük aşama var. Hızlı virajlarda çok yatma eğilimi şöyle dursun, Subaru Outback dört tekerden çekişin de üstünlüğüyle yola canavar gibi tutunuyor.
Bu başarıda boxer motor ve simetrik dört çeker sisteminin ağırlık merkezini aşağı çekmesinin payı büyük. Tabii bu diri karakterin bir bedeli var. Nispeten sert süspansiyonlar bozuk zeminde hem ufaktan sarsıyor hem de biraz gürültülü çalışıyor.
Hafif direksiyon şehir içi hızlar ve hark manevralarında hayatı kolaylaştırıyor ama yüksek hızlarda biraz daha ağırlaşsa çizgide kalmak olurdu.
Teknolojik anlamda en ileri sürüş donanımlarıyla yüklü Subaru Outback. Çarpışma önleyici frenleme, stabilite kontrol sistemleri, aktif tork yönlendirme, şerit hilal uyarısı, kör nokta uyarısı ve adaptif hız kontrolü gibi özellikler hem konfor hem de güvenlik açısından Outback’i öne çıkarmakta.
Koşullar ve yollar iyice pisleştiğinde X-Mode butonuna basarak rahatlayabilirsiniz. Direksiyonun olmasa bile motor, çekiş sistemi, şanzıman ve fren sistemlerinin kontrolünü ele alan sistem kaygan zemin ve dik yokuşlarda hızı sabitleyerek hayatı kolaylaştırıyor.
Türkiye’ye benzinli motoru gelmeyen Subaru Outback, 2.0 lt. turbo dizeliyle ekonomi-performans dengesini çok iyi kurmuş durumda.
Boxer motorun mimarisi sadece ağırlık merkezini aşağı çekmiyor, sessiz rölantisi ve sarsıntısız çalışmasıyla da dizeller arasında o bir süperstar.
"Sportif"ten ziyade enerjik diyebileceğimiz bu motor, 150 beygirini 1.600 devirden itibaren 350 Nm torkla destekliyor. 9,9 saniyelik resmi 0-100 km hızlanma değeri, Outback’in sakin görüntüsü altında daha da keyifli hale gelmekte. Ah bir de şu mantık ötesi vergiler olmasa!
Tek şanzıman seçeneği olan Lineatronic ise hemen tüm diğer CVT’ler gibi çoğunlukla Japon arabalarını esir almış bir inat abidesi. Subaru ısrarla aksini iddia etse de sürekli değişken zamanlı bu şanzıman ani hızlanma taleplerinde yüksek devirlere çıkıp homurdanıyor.
Bu durumu görmezden gelirsek konforlu ve yumuşak bir otomatik şanzıman Lineartronic.
İç Mekân Sonuç