Renault Captur kabinde de genç gösteren, basit ama keyifli hatlara ağırlık vermiş.
Sıkıcı, koyu renk plastiklerden kurtulmak isterseniz, baz donanıma fazla takılmayıp farklı renkte kaplamalarla çıtayı biraz yükseltmekte fayda var. En alt donanımdaki bir diğer zorunlu hareket 7 inçlik bilgi ve eğlence ekranına terfi gibi görünüyor.
Ön panel tasarımının Clio’dan farklı olması, Renault’nun Captur’e verdiği önemin tezahürü. Keşke aynı ehemmiyet malzeme kalitesine de verilseymiş demekten kendimizi alamıyoruz. Makyajda üst kısımlar nispeten iyileşse de alt taraflar sertliğini koruyor maalesef.
Yüksek sürüş pozisyonunun sağladığı görüş öne doğru başarılı. Tek sorun kalın çerçevenin ön çapraz görüşü, dar arka pencerenin geri görüşü kısıtlaması. Park sensörleri ve geri görüş kamerasının listeye dahil olduğundan emin olun.
Geniş torpido gözü, kapı içlerindeki derin (ama pek geniş olmayan) cepler, ön panelin üstü, orta konsol, kol dayamanın altındaki saklama alanları hayatı kolaylaştıran faydalı eserler.
Tıpkı geniş açılan arka kapılar ve yüksek koltukların çocuklu ailelere yaptığı kıyak gibi.
Arkadaki diz mesafesi Captur’ün sadece 4,12 m’lik bir araba olduğunu düşününce daha da şaşırtıyor. Orta boylu yetişkinlerin baş mesafesinde de sorun yok ama 1.80’in üstündekiler biraz darlanabilir. Üç yetişkin sıkışır ama iki yetişkin bir çocuk dizilimiyle kendi sınıfında parlıyor Captur.
Maksimum 455 litrelik bagajı, yüksekliği ayarlanabilir zeminiyle çok kullanışlı. Bu genişlikte bir bagajı bir üst sınıfta bile bulamayabilirsiniz. Arka koltuk sırtlıkları 60/40 oranında iki parça yatırıp 1.235 litrelik düz bir zemin elde etmek çok kolay.
Bagajdan doğru ileri geri kayan arka koltuklarla bagaj boyutunu ihtiyaca göre büyütebilmek bile 5 yıldızı hak ediyor.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans