Mazda CX-3’ün kabini çoğu rakibinden sportif görünme konusunda hiç zorlanmıyor. Gösterge panelinin ortasındaki büyük devir saati, onun iki yanındaki dibe gömülü dijital ekranlar ve üç kollu direksiyon CX-3'ün dinamik hamleleri.
Bu sportif dokunuşlara Audi’leri hatırlatan yuvarlak hava girişleri ve sürücüyü araçla bütünleştiren vites kolunun konumunu da ekleyebiliriz. Aynı zamanda sade ve ergonomik anlamda başarılı bir kokpit bu.
Ne var ki, Mazda CX-3’ün kalite konusunda yaptığı atış biraz kısa düşmüş diyebiliriz. İşçilik anlamında geleneksel olarak sorun görünmese de yer yer vasat plastikler ortalama tatmini aşağı çekmekte.
7 inçlik dokunmatik bilgi ve eğlence ekranının yukarıdaki konumu başarılı, menüleri okunaklı ve sistem orta konsoldaki döner düğmeden da kumanda edilebiliyor. Keşke iki yanda kısayol düğmeleri de olsaydı.
Bağlantı anlamında bol seçenek sunan Mazda CX-3’te Apple Car Play ya da Android Auto sistemleri mevcut değil maalesef.
Ama iş teknoloji donanımlarına gelince Mazda CX-3 yıldızlaşıyor. Şerit takip asistanından kör nokta uyarısına, otomatik acil frenleme sisteminden geri görüş kamerasına her türlü modern güvenlik donanımına parası karşılığında da olsa sahip olabilmek güzel. Hele ki bu sınıfta sahip olabilmek çok güzel.
Mazda CX-3’ün ön sırası yayılarak oturmaya izin vermese de her boydan sürücünün rahat pozisyon bulacağı ebatlarda. Arkadaysa durum pek o kadar iyimser değil.
Baş mesafesi çok sıkıntı değil ama yetişkinlerin dizleri daha uzak ön koltuklar da görmüştür. Hele ki SUV havalarına kapılıp arkayı üçlemeye kalkan yetişkinler sıcak temasa hazır olsun!
Kaldı ki üç ergen bile kendini ne kadar ferahta hisseder belli değil. Dar pencereler de pek avantaj sayılmaz.
Kapı içi cepler orta boy şişeler için yeterli, torpido da hayal kırıklığı yaşatmıyor. Orta konsoldaki iki bardaklık ve diğer birkaç saklama alanı da sınıfın kullanışlılık zirvesinde olmasa da dibinde de sayılmaz.
Küçük SUV istemekte ısrarcıysanız diyecek bir şey yok ama Mazda CX-3’ten daha geniş ve daha kullanışlı normal HB modellerin sayısı hiç de az değil. Sınıf içi rakiplerden Renault Captur, Peugeot 2008 ve Kia Soul gibi dostlar da hacim konusunda net avantaj sahibi.
Mazda CX-3’ün 350 lirelik bagajı kompakt sınıf hatchback vasatlarında geziniyor. Mazda 2’dan uyarlanmış bir araba için bu bir başarı. Her ne kadar Renault Captur’ün bagajından 105 litre küçük olsa da zemin yüksekliğinin ayarlanabiliyor olması ayrıca kullanışlı.
Zemin altı gizli saklama alanları pratik skora bir iki ipuan daha eklerken, ağır eşyaları yüklemek de zor sayılmaz. Arka koltuk sırtlıklarını 60/40 oranında yatırıp bagaj hacminizi hatırı sayılır boyutlara çıkarabilirsiniz.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans