Kabinde sanki halen Freelander devrindeymişiz gibi bir hava var. Land Rover dünyalarında tutarlı bir şekilde dolaşsa da ne tasarım ne de kalite seviyesi bir Audi Q5, Mercedes GLC ya da BMW X3 düzeyinde değil.
Neredeyse hepsinden pahalı olduğunu düşününce, yer yer düşük kalitede plastikler daha fazla göze batıyor. Peugeot 5008 bile malzeme kalitesinde Discovery Sport’tan daha tatminkâr olabilir mi acaba?..
Kokpitte kumandaların yerleşimi son derece mantıklı, alışmak ve kullanmak çok kolay. Baz donanımda gelen 8 inçlik bilgi eğlence ekranı ve sisteminin vasatlığı sizi mecburen InControl Touch Pro gibi çok başarılı opsiyonlara yönlendiriyor.
Üstüne biraz daha para verip Dual View müşterisi olursanız, garibim sürücü haritaya bakarken yandaki yolcunun aynı ekrandan film izlemesi gibi havalı tatlılıklar yaşıyorsunuz.
Bir diğer güzellik, Land Rover Discovery Sport’un kabininde rakiplere kıyasla daha yüksek ve yola hakim bir konumda oturmanız. Bu hakiki SUV irtifası ve yüksek konfor eminiz hoşunuza gidecek.
Land Rover Discovery Sport’un kullanışlılık anlamında belki en çok öne çıkan özelliği yedi koltuk opsiyonu sunması.
Her ne kadar üçüncü sıradaki iki koltuk ancak çocuklar için gerçekçi olsa da var mı var. Bir diğer güzel ama nedense yine opsiyonel olan şey ileri geri kayan ikinci koltuk sırası.
Opsiyonel olmayan güzellikler arasında ilk iki sırada cömert baş ve diz mesafesi, çok geniş kapı cepleri, biri öndeki bardaklığın altına saklanmış bolca saklama alanı ve hacimli gözler sayılabilir. Her sırada bolca USB girişini de unutmayalım.
Land Rover Discovery Sport’un 813 litrelik (tavana kadar 981 lt) dev ve kolay yüklenen bir bagajı var. Yükleme eşiğinin olmaması ayrıca güzel.
Yedi koltuklu Disco Sport’u seçerseniz (ki bizce manasız) zemin altı saklama alanından feragat edeceksiniz. Tüm koltuklar dikken 194 litrelik küçük bagaj, koltukları yatırdıkça büyüyüp ikinci koltuk sırası da yatınca iyice hangarlaşmaya başlıyor.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans