Beklendiği üzere, kokpit tasarımında herhangi bir orijinallik coşması yaşanmamış. Öte yandan, kullanılan malzemeler, işçilik ve ergonomik açıdan Kia Niro - bir VW Tiguan olmasa da - büyük çoğunluğu mutlu edecek düzeyde.
Hibirt bir arabada olduğunuza dair tek işaret sürücünün karşısındaki gösterge paneli. Klasik hız göstergesinin solunda aracın işleyişi ve şarj durumuna ilişkin bilgiler veren 4.2 inçlik dijital bir ekran mevcut.
Standart donanımı epey zengin olan Kia Niro’nun 7 inçlik bilgi ve eğlence ekranı hız ve tepki anlamında iyilerden. Ayrıca Apple Car Play ve Android Auto uyumlu olması da çoğu rakibinde bulunmayan güzellikler.
Yeterli donanımdaki ilk iki paketten “prestige”e geçtiğinizde elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon, kablosuz şarj ve panaromik sunroof gibi lüksleriniz oluyor. Ha bir de bozuk zeminde daha çok sallanasınız diye 18” jantlar. Sarsıntı da bir iç donanım sonuçta, değil mi!
Önde iri yolcular için bile bolca alan mevcut. Kapı içi cepler, saklama alanları ve torpidonun genişliği ise VW, Skoda gibi rakiplerin yanında ancak vasat düzeyde.
Arka sıranın ise hacim anlamında başa güreştiğini söylemek lazım. Kia Niro’nun hem diz hem de baş mesafesi alkışı hak ediyor. Ortadaki yetişkin bile, çok yüksek olmayan minder ve düze yakın zemin sayesinde çok darlanmayacaktır.
427 litrelik bagaj rakamlar kadar büyük hissettirmiyor, zira zemin biraz yüksekte. Neyse ki bu zeminin altında kullanışlı saklama alanları mevcut.
Geniş açılan bagaj kapağı ve kısa yükleme eşiği, ağır eşyaların eksik olmadığı günlük hayatı kolaylaştırıyor. Arka koltukları kolayca yatırdığınızda düz bir zemin elde etmek de cabası.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans