Dışarının neşeli ve iddialı ruhu Jeep Renegade’in içine de yansımış. Bir sürü keyifli detaya örnek olarak, torpidonun üstündeki tutamacı ve devir saatindeki çamur motiflerini sayabiliriz. Vites kolu, havalandırma ve hoparlörlerdeki renkli çerçeveleri de listenin başlarına ekleyelim.
Bununla beraber, ortalama plastik kalitesinin çok da keyif verdiği söylenemez. Neyse ki üst donanımda eklenen opsiyonel deri koltuklar ve geniş ekranlar gibi oyuncaklarla kalite algısı bir miktar yükseliyor.
Standart donanımdaki 5 inçlik bilgi-eğlence ekranı etkileyici olmaktan uzak. Limited donanıma geçince 6,5 inçe terfi etmekle kalmayıp gösterge panelinde 7 inçlik ikinci bir ekrana sahip oluyorsunuz.
Zevke göre özelleştirebildiğiniz bu renkli TFT ekran aracın genel durumundan sürüş seçeneklerine (4x4 versiyonda) kadar farklı bilgiler barındırıyor. Ayrıca ana ekranı çevreleyen kısayol düğmeleri de sürüş sırasında aradığınız fonksiyonu bulmayı kolaylaştırıyor. Eski güzel günlerdeki gibi…
Böyle modern bir şehir aracında Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı seçenekleri beklerdik doğrusu. Onun yerine Jeep’in kendi Uconnect uygulaması mevcut. Akıllı telefondan güzergah gönderebilmek ve uzaktan yakıt miktarını kontrol edebilmek gibi tatlılıklar hoş.
Kısa boyuna rağmen 1,70 m ile Ford Kuga ile aynı yüksekliğe sahip Jeep Renegade. Bu da uzun boylu bile olsanız kafanızın üstünde bolca hacim anlamına geliyor.
Büyük ön cam da ferahlık hissine ciddi katkı yapmakta. Gerçi yan ve arkadaki geniş sütun ve çerçeveler görüşü bir miktar kısıtlıyor.
Aynı durum önde ve arkadaki diz mesafeleri için de geçerli. Bu sınıfın bir normali olarak arkada üçten ziyade iki yetişkin rahat edecektir. Orta koltuğun zeminindeki geniş tümseğin de hayatı kolaylaştırdığı söylenemez.
Kapı içi cepler ve torpido boyut anlamında fena olmasa da saklama alanlarında eli biraz zayıf Jeep Renegade’nin. Mesela cep telefonunu koyacak bir yer bulmak bile mesele.
355 litrelik bagaj iyi bir kompakt hatchback’le rekabet edebilecek büyüklük ve formda. Yalnız küçük SUV’lar sınıfına bakınca durum biraz daha sıkıntılı.
Misal, Suzuki Vitara’nın 375 lt’lik bagajından biraz daha, Peugeot 2008’in bagajından (410 lt) epey, Renault Captur’ün bagajından açık ara küçük Renegade’nin eşya deposu. Neyse ki kan kardeşi Fiat 500X onun 5 litre gerisinde.
Bagajın artılar hanesine yükleme eşiğinin bulunmaması ve arka koltuk sırtlıkları yatınca düz bir zemin elde edilmesini yazmak lazım. Ön koltuğun öne doğru yatırıp uzun bir yükleme alanı elde etmek zaman zaman çok kullanışlı olabilecek bir güzellik.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans