yukarı

Hyundai Kona İç Mekân

Dışarıdaki patlayıcı hayal gücünü içeride de arıyorsanız hayal kırıklığı olabilir. Çok klasik hatlar, koyu renk ve sert plastiklerle birleşince Hyundai Kona'nın kokpitinde tansiyon hafiften düşüyor.

 

Hani şu havalandırmaları, vites kolunu, emniyet kemerlerini, direksiyon dikişi ve döşeme kenarlarını saran renkli detaylar da (üst donanımda limon yeşili ve kırmızı, Style'da gri) olmasa... 

 

Kısacası, dış tasarımdaki sivrilikten içeride eser yok. Muhtemelen bu uzlaşmacı tasarımla herkes mutlu olur ama çok da değil. Az sonra sıralayacağımız gerekçelerle tavsiyemiz üst donanım. Mesela giriş donanım Style'daki 5 inçlik bilgi ve eğlence ekranı pek bu yüzyıldan gibi durmuyor. Ayrıca geri görüş kamerasından (ve park sensörlerinden) da yoksun. Dekor çerçevelerin gri oluşunu da katarsak, 1.0 benzinli motora büyük haksızlık ama baz donanım "Style" bu açıdan uzak durulası. 

 

Üst donanım Elite Smart'taki 7" dokunmatik ekran hem çok daha güncel hem de Apple CarPlay ile Android Auto desteği standart. Bunları standart donanımda sunuyor gibi yapan bazı "premium" markaların ikinci yıl para istediğini hatırlatırız.

 

Ergonomik açıdan yeni Hyundai Kona'nın kokpitinde "şurası olmamış" diyebileceğimiz hemen hiçbir şey yok. Fiziksel kumandaların varlığı (her şeyin ekrana bırakılmamış oluşu) ve ekranın doğru konumu sürüş sırasında işleri kolaylaştırıyor. 

 

Ergonominin yanında yüksek işçilik kalitesi de Hyundai Kona'nın yıllara rahatça meydan okuyacağı hissini verdi bize.

 

 

Hyundai Kona iç mekânında hacim ve kullanışlılık

 

Hem ön hem de arkadaki yetişkinlerin bu sınıftan bekleyeceği ferahlığı fazlasıyla sunuyor Hyundai Kona. Başarılı baş mesafesi bir yana, uzun boylular hariç arkadaki dizler de iyi durumda. Seat Arona ve Peugeot 2008 gibi daha taze rakipler bu konuda Kona'yı aşmış durumda gerçi.

 

Bundan iyisi Renault Captur'deki gibi ileri geri kayan arka koltuk minderiyle olurdu ama 2017 doğumlu Hyundai Kona son yılların trendini ıskalamış maalesef. Arkada küçük kapı içi cepler dışında bahse değer bir detay yok diyebiliriz.

 

Öndeki kapı içi cepler litrelik şişeleri almasa da yeterli. Orta ve ön konsoldaki bolca eşya gözü cüzdanı, anahtarı, telefonu koyacak yer arayanlar için çok güzel çözümler sunuyor.

 

361 lt. bagaj bir kompakt hatchback boyutlarına yakın ama litreler her şeyi anlatmıyor. Şekil itibariyle benzer hacimde daha çok bavul sığdırabileceğiniz rakipler olduğu gibi 400 litreleri zorlayan alternatifler de var. Zemin altında yedek lastiği olan üst donanımdaysa bu hacim 334 litreye düşüyor. Citroen C3 Aircross’un koltukları kaydırıp bagajı 520 litreye kadar çıkarmasından hiç bahsetmeyelim:)

 

Buna karşın, Kona'nın zemin yüksekliği ayarlanabilir bagajında yükleme eşiğinin olmayışı ve geniş açılan bagaj kapağı yükleme-boşaltma işlemlerini kolaylaştırıyor. İki parça (60/40) yatan koltukların dümdüz bir zemin oluşturması da Hyundai Kona'nın bir diğer artısı.

Giriş Sürüş - Konfor - Performans