Şurası kesin ki sükunet, huzur ve güven ortamı arayanlar Honda CR-V’nin kabininde çok mutlu olacaklar. Malzeme kalitesindeki net yükseliş de CR-V'nin geçmişini bilen bilmeyen herkesi memnun edecek düzeyde. Fazla alt kısımlara inmedikçe, yumuşak plastikler ve işçilik detayları fazlasıyla tatmin edici.
Buna karşın, kokpitteki ahşap (görünümlü) kaplamaların bir miktar "geçmiş zaman" olduğunu söylemek mümkün. 20-25 yıl kadar:) Belki de Japonya'da yeni moda olmuştur diyeceğiz ama eski Avensis'ler geldi aklımıza... Her neyse, bunun dışında Honda karakterini güzel yansıtan ve keyifli bir ön panele sahip CR-V.
Sadece direksiyon tasarımı ve vites kolunun konumu bile Honda CR-V'nin sportif bir maceraperest değil de işlevsel bir konfor gereci olduğunu anlatmaya yetiyor.
Bu arada girişler, mobil bağlantılar konusunda da örnek öğrenci CR-V. Ön konsolda 1, arkada 2 USB girişi, kol dayamanın altında 2 tane daha ve 12 Volt'luk soketler ve hatta HDMI girişi! Sahi nasıl bir cihaz bağlayacaksınız HDMI girişine? Hem de bilgi ve eğlence ekranı 7 inçten ibaretken... Daha geniş görünüyor değil mi? Ama maallesef o kenardaki siyah kısımlar hayata dahil değil.
Ekran demişken, "Honda Connect" sisteminin ne işleyişi ne de menüleri iyi bir örnekle yarışabilecek seviyede. Honda'nın kendisine tez elden el atmasında fayda var. Neyse ki standart donanımdaki Apple CarPlay ve Android Auto durumu toparlıyor. Dijital gösterge paneli de gayet primitif grafiklere sahip afedersiniz.
Havalandırma sistemi dışında fiziksel kısayol tuşlarının ortadan kaybolmuş olması da ayrıca can sıkıcı. Bir makyaj alabilir miyiz lütfen...
Madem işlevsel dedik, sağ baştan sayalım: 1,5 litrelik şişeleri alan kapı içi cepler, orta konsoldaki geniş göz, bardaklıklar ve kol dayamanın altındaki geniş bölmeli alan hep cömertlik işaretleri. Torpido genişliği de sınıfının makullerinden. Bundan iyisi Citroen C5 Aircross. Zaten 1995'ten beri Honda CR-V'nin olayı bu: Yaşasın aileler ve bitmek bilmez ıvır zıvırları!
Aile deyip çekirdek aileyle yetinmeyelim, teyzeler, dayılar da kadroda. Zira sadece önde değil, arkadaki yetişkinleri de ferah ferah ağırlıyor Honda CR-V. Ortadaki sert ve yüksek koltuk göze alınırsa üç yetişkin de mümkün. Üstelik rekor düzeydeki diz mesafesiyle! Tavan yüksekliği sunroof'lu haliyle bile cömert, pencereler fevkalade geniş. Bir de camlar aşağıya kadar tam inseymiş...
Gepgeniş açılan kapılardan içeri istese balıklama atlayabilecek çocuklar kendi dünyalarında zaten çok mutlu, hiç bulaşmayın:) Çocuk koltuğu yerleştirmenin de en kolay olduğu modellerden biri Honda CR-V. Güle güle büyütün!
Normalde 7 koltuklu seçeneği de olan Honda CR-V, bunun için gerekli alanı uzunluğu değil ama aks mesafesini 3 cm uzatarak elde etmiş. Sonuçta, bizdeki 5 koltuklu CR-V'nin de bagaj hacmi hafifçe küçülerek 561 litreye düşmüş.
Hacim açısından sınıfın yıldızı Skoda Kodiaq'ın %20 gerisinde olsa bile, iç yüksekliği, geniş yükleme ağzı ve kullanışlı şekliyle parlayan bir bagaj bu. Kodiaq’ın 720 litrelik bagajı bir üst sınıftakiler için bile çok moral bozucu.
7 koltuklu kombinasyonu da bulunan Honda CR-V'nin bize gelen 5 koltuklu halinde arka koltuklar ileri geri kaymıyor ve Jazz'daki sihirli sinema koltukları CR-V'de sunulmuyor ne hikmetse.
Yüksekliği ayarlanabilir zemine rağmen, koltuk sırtlıkları 2 parça (60/40) yatıkken dümdüz bir zemin elde edilemiyor maalesef. Bu durum VW ve PSA grubundan rakipler karşısında Honda CR-V'nin defansa çekilmesine neden olabilir. Ama çoğu kalabalık aile, CR-V'nin kargo uçağı gibi açılan yüksek bagajına çocuk arabası dahil her şeylerini sığdırmakta zorlanmayacaktır.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans