Heyecan verici ya da taze olmasa da yukarıda adı geçen rakipleri kadar kaliteli bir iç mekânı var Q3’ün. Yeterince (ama yeterince) ferah, ziyadesiyle konforlu bir kabin bu. Yine de Audi A3’e göre bir dirhem daha sıradan ve eskimiş hissettiriyor.
Evet, yaş farkı Audi Q3’ün belki de en çok kabin tasarımını vuruyor. Son Audi serisinin gerisinde kalan kokpitin ergonomi anlamında da tazelenmesi gerek.
Artık vasat hissettiren kumanda yerleşimleri ve MMI sisteminin orta konsol yerine ön panelde kalan kumandası kötü örnekler arasında. Meşhur "Virtual Cockpit"ten mahrum oluşuyla da diğer dört halkalı kardeşlerinin gerisinde Audi Q3.
Buna karşın, görüş açıları çok başarılı, rahat bir sürüş için doğru pozisyonu bulmak ve aradığınız kumandalara ulaşmak Audi Q3’te çok kolay. Kapı içi cepler geniş, ön kol dayamanın altındaki göz ve torpidonun genişliği de fena sayılmaz.
Tıpkı arkada iki yetişkin için iyi bir diz ve baş mesafesi sunulması gibi. Üçüncü yolcumuz biraz darlanacaktır ama orta koltuk da eziyet etmiyor. Audi Q3 iddiasındaki bir SUV’nin arka ortada kol dayama ve buradan bagaja ulaşım imkânı vermemesi garip ama gerçek. Nereye koyucaz şimdi biz kayak takımlarını!
A3 ile Q3 arasında rakım dışında bir diğer fark 463 litrelik bagaj. Yine de şekil itibariyle aman aman bir hacmi varmış gibi hissettirmiyor bagaj. BMW X1’den küçük Mercedes GLA’dan büyük olan bagajda, arka koltuklar yattığında dümdüz bir zemin oluşmuyor ve kısa da olsa bir yükleme eşiği mevcut.
Yeni nesilde tipten çok bu hususlarda iyileşmeler bekleyebiliriz.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans