Şehir içi koşullarda boyutları ve hafifliğiyle hayatı kolaylaştıran bir model T-Roc. Bozuk zeminlerde sunduğu konfor da Fransız yumuşaklığına yakın ki bizim yollarda bu uysallığa çok ihtiyaç var.
Bu konuda hem Seat ve Skoda'daki kuzenlerinden hem de Audi Q2'den daha toleranslı VW T-Roc. Tabii 19 inçlik jantların yanına tik atmadıysanız.
Bu nispi yumuşaklığa rağmen sportif tatlar ve viraj oyunculuğu konularında da boş değil VW T-Roc. Hızlı virajlardan Q2'den biraz daha fazla yatsa da keyif vermeyi de ihmal etmeyen bir Volkswagen SUV'u var karşımızda. Özetle, tam da dış görünüşünün çağrıştırdığı gibi, dinamik ve tepkileriyle güven verici bir karaktere sahip T-Roc.
Fazla bir fark yaratmayan (ya da ihtiyaç duyulmayan) sürüş profili seçme (Normal, Eco, Sport, Konfor vs.) opsiyonundansa, paranızı kör nokta uyarısı, acil fren desteği, çarpışma asistanı, şerit takip gibi sürüş destek teknolojilerine yatırmanızı öneririz.
Evet, garip amabu son arkadaşlar en üst donanımda da opsiyonel. Ayıptır söylemesi, mesela Subaru XV'nin epeyce daha ucuz olan baz donanımında bunların hemen hepsi standart ve gittikçe daha çok model standartta daha zengin kadroyla gelmeye başladı. Gerçi belli mi olur, bir bakmışsınız siz bu satırları okurken standartları yükseltmiş Volkswagen...
Ses izolasyonu konusunda da VW geleneklerine sadık kalmış T-Roc. Ne motorun devirlenmesi, ne bozuk zeminler ne de yüksek hızlar hassas kulakları rahatsız etmeyi başaramıyor.
Şimdilik seçeneklerden bahsedemiyoruz maalesef. Zira Türkiye'de açılışı 1.5 TSI ACT benzinli motorla yaptı VW T-Roc. Ki farklı modellerde tanıyıp sevdiğimiz bir motordur kendisi.
Üç vakte kadar 1.0 TSI benzinli ve 1.6 TDI dizel motorların da teşriflerini bekleyebiliriz. 4x4 çekiş sistemli 2.0 motorları ise hiç beklemiyoruz doğrusu. Vergiden dolayı satılmaları sıfıra yakın ihtimal nasıl olsa...
150 hp ve 1.500 devirde 250 Nm torkuyla 1.5 TSI, ziyadesiyle dinamik ve tüketim açısından makul bir motor. 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleşen bu modern benzinli, 0-100 km hızlanmasını 8,4 saniyede tamamlıyor.
Sürüş rutininiz şehir içi - uzun yol karmasıysa, doğru motor seçimi mevcut 1.5 TSI. Orta devirlerdeki çekiş gücüyle sollamalardan stresi söküp atması da cabası.
Ama yılın büyük kısmında şehir içinde takılıyorsanız, 3 silindirli ve 115 hp gücündeki (200 Nm) 1.0 TSI'yı beklemekte fayda var. Lakin, kendisi sadece manuel şanzımanla gelecek olabilir. Belki de gelmez, söz vermiş olmayalım.