Konforlu bir sürüş pozisyonu ayarlamak yeni 208'de çok kolay. Küçük direksiyonun gösterge panelini perdelemediği vücut oranlarına da sahipseniz daha ne istersiniz! Tersi durumda direksiyonu kucağa doğru indirmek gibi bir yola başvurabilirsiniz.
Şehir içinde hayatı çok kolaylaştıran hafif direksiyon, kısa turlu karakteriyle belli bir alışma devresi gerektiriyor. Kendisinin sürücüyle iletişimi yüksek olmasa da küçük çapı sayesinde keyifli bir tarzı var. Ön taraf da eskisine nazaran daha diri, yola hakim ve sürücüsüne güven veriyor.
Viraj dinamizmi açısından da fena olmayan 208, hızlı girişlerde beklenenden çok yatsa da problem arzetmekten uzak. Yol konforu konusunda sınıfın ilk üçü için çok iddialı olmayan Peugeot 208, başarılı bir dinamizm-konfor-kontrol denklemine sahip.
Her zamanki gibi "Fiesta kadar değil" diyeceğiz ama Ford bu sınıfın ciddi bir oyuncusu olmaktan vazgeçti ve sahaları terk etti malum. Konforda da Polo ve Clio "bi tık" önde oluşlarıyla akla gelen modellerden.
Konfor düşkünleri için tavsiyemiz donanımlarını olabildiğince 16" jantı geçmeyecek şekilde ayarlamaları. GT donanımla gelen 17" jantlar, hele ki bizim yollarda bazı bünyeleri fazlaca sarsma potansiyeline sahipler.
Çoğu durumda gayet sessiz olan Peugeot 208, yüksek hızlarda dahi bir miktar rüzgâr sesi almakla yetiniyor. Tüm benzinliler bu sessiz ve rafine tabloyu tamamlarken, 2024'te kadroya katılan %100 elektrikli Peugeot E-208 motor sesi ihtiva etmemesi nedeniyle bu rafineliği başka bir boyuta taşıyor.
Stellantis'in CMP platformunu kullanan ilk model olan Peugeot 208, küçük sınıfta aynı anda benzinli, dizel ve elektrikli seçeneklerine sahip ilk model oldu. Dizel motor makyajla birlikte kadrodan çıkarılmış olsa bile, her zevke uygun motorlarla 208'in elini hayli güçlü.
Şimdilik mantıklı fiyatlarda kalmayı başarabilen 100 hp'lik turbolu 1.2 PureTech 100 hp ise tüm ihtiyaçları tek başına karşılıyor aslında. Artılar hanesine nefis akıcılıktaki 8 ileri otomatik şanzıman EAT8'i de keyifle ekleyebiliriz.
1.750 devirden itibaren 205 Nm tork değeri bir yandan sollamalardaki esnekliğiyle puan kazanırken, VW Grubu'ndan Polo, Ibiza, Fabia ve tabii Clio gibi rakiplerine karşı Peugeot 208'in elini güçlendiriyor.
Aynı düşük devirde 230 Nm tork ve 130 hp'ye kavuşan 1.2 PureTech 130 hp ise, keyif kadar donanımda da Peugeot 208'in zirvesini temsil ediyor.
Standart EAT8 otomatikle 8,7 saniyelik bir 0-100'e imza atan 1.2 PureTech 130 hp, yeni 208 serisinin en atak temsilcisi. Madalyonun öbür yüzündeyse, çoğu küçük hacimli üç silindirlide karşımıza çıkan "hızlıca artabilen tüketim" sendromu var.
Gelelim %100 elektrkli Peugeot E-208'e. 50 kWs (45 kWs net) kapasiteli bataryasıyla 136 hp güce sahip E-208. Bizde esamesi okunmayan Honda e kadar "tarz" olmasa da Mini Electric gibi rakiplerden de kullanışlı bir model Peugeot E-208.
Şehir içinde 498 km resmi menzil iddiası (WLTP) olan E-208, karma kullanımda gerçek hayatta 250-300 km civarında bir menzil sunabiliyor. Ki bu boyut ve ağırlıkta bir model için fena sayılmaz.
Hızlı şarj noktasında %20'den %80 doluluğa ulaşmak için gereken süre ise yaklaşık 30 dakika.
Türkiye'de sadece en üst GT donanım ile satılıyor Peugeot E-208 ki bu içi dışı harika görünen bir 208 demek. Benzinli kardeşinden farklı olarak enerji, menzil ve şarj bilgilerini de gösteren 3D efektli gösterge panelini izlemek bile keyif.