Yeni Honda Civic’in net aşama kaydettiği bir diğer alan sürüş keyfi. Vites geçişinden pedal ayarlarına, geleneksel kullanım kolaylığıyla kendine has bir keyif anlayışı olan Civic HB, yeni modelle işin içine sürüş keyfini de katmış.
Honda Civic’in hızlı virajlarda başarıyla tutunması ve yüksek sürüş keyfi yaşatması “nihayet!” dedirten artılardan. Artan genişlik ve aks mesafesinin yanı sıra, alçalan ağırlık merkezi ve burulma direnci % 52 yükselen şasinin bu başarıda önemli payı var.
Ama asıl katkı belki de arka tekerlerdeki çok noktadan bağlantılı tam bağımsız süspansiyondan geliyor. Hani şu Ford Focus’u Focus yapan sistem. Çok noktadan bağlantı sürüşü iyileştirmekle kalmıyor bozuk zeminlerdeki konforu da belirgin şekilde artırıyor. Artık kesin ve net tepkiler veren kısa turlu direksiyonun katkılarını da unutmayalım.
Sürüş deyip de Honda’nın elini cömert tuttuğu ve sınıfının standartlarını zorlayan aktif / pasik güvenlik ve sürüş destek teknolojilerini de hayırla analım. Detayları merak edenleri katalog sayfalarına alalım.
1.5 i-VTEC isimli 182 hp ve 220 Nm’lik benzinli motoruyla Honda Civic Hatchback, 8.5 saniyelik 0-100 km hızlanması pek çok sportif ruhlu okurumuzda heyecan yaratacak cinsten.
Lakin CVT şanzıman 182 hp ve 220 Nm torkluk bu kombinasyonun cazibesini törpülemekte oldukça başarılı. O 182 hp için 5.550 devire tırmanmak gerektiğini de hatırlatalım.
Yeni 3 silindirli 1.0 benzinli ve 1.6 dizelden mahrum olan Türkiye tüketicisi, hatchback kasa Civic'de 1.6 L benzinli motordan da mahrum. Lakin, ancak yüksek devirlerde gelen güç ve torkuyla (125 hp, 152 Nm 4300 devir) Civic Hatchback kullanıcılarını memnun etmesi hayli zor bir emektar 1.6 L.
CVT şanzıman şehir trafiğinde konforlu. Ama eskisinden başarılı da olsa, gazı kökleyince boşa gürültü çıkarmanın ötesine de geçse, modern bir çift kavramalının seriliğine sahip değil. Bu da Japon inadı olsun, canları sağ olsun.