yukarı

BMW X1 Sürüş Özellikleri

BMW X1 sınıfındaki bir araba için arkadan itiş nostaljisi yapmaya değer mi bilmiyoruz. Doğrudur, arkadan itişin sürüşseverler için özel bir karakteri vardır ama karlı, çamurlu, kaygan zeminlerde başarılı olmak isteyen bir SUV için çok da ideal bir çekiş sistemi olmasa gerek.

 

Bu durumu artık kabullendiğinizde, BMW X1’in şaşırtıcı derecede, hatta tüm rakiplerinden daha fazla sürüş keyfi yaşattığını fark ediyorsunuz. Hem de bunu sadece önden çekiş sistemiyle değil, 1.5 litrelik 3 silindirli bir motorla başarıyor X1.  

 

Gerçi ne bu motor ne de önden çekişle yeni tanıştı BMW. Aynı ikili (ve şasi) evvelce Mini ve 2 Serisi Active Tourer’da test edilip onaylanarak geldi BMW X1’e. Dört tekerden ‘akıllı’ çekiş sistemi XDrive’ın Tabiat Ana’dan çok, bizim arazimsi şehir yollarında manalı olduğunu eklemeden geçmeyelim. 

 

BMW 3 Serisi düzeyinde olmasa da, yüksek sürüş keyfinin arkasında yüksek dirençli şasi ve tatlı sert ayarlı bağımsız arka süspansiyonlar var. Bu sayede BMW X1 yola kararlı bir şekilde tutunurken, hızlı girilen virajlarda minimum yatma eğilimi gösteriyor.  

"Önden çekişi kabullendiğinizde, BMW X1’in şaşırtıcı derecede, hatta tüm rakiplerinden daha fazla sürüş keyfi yaşattığını fark ediyorsunuz"
Ümit Şen

Motor ve Şanzıman Seçenekleri

Türkiye’deki en cazip ve X1’i başarıyla taşıyan motor seçeneği 1.5 lt, 136 hp ve 220 Nm’lik üç silindirli benzinli olanı. Yeterince güçlü, oldukça rafine ve sarsıntısı lakul düzeydeki bu motor 0-100 km hızlanmasını 10 saniyenin altında gerçekleştiriyor. 

 

Normal bir ülkede 2.0 litrelik dizeli önerebilirdik ama aşırı bir vergi farkının altına girmeyi gerektirecek bir durumu yok. Hem birkaç yıl sonra dizellere nasıl bir gözle bakılcağı da belli değil. Kısacası 1.6 dizeli de biz olsak seçmezdik.

 

Şanzımana gelirsek, dünyanın en iyilerinden olan 8 ileri otomatik vites tek gerçek seçenek desek yeridir. O vites kolu neden o kadar uzunsa artık!..

İç Mekân Sonuç