Alfa Romeo’nun 25 yıl aradan sonra ürettiği ilk arkadan itişli sedan Giulia. Bu tercih, Alfa Romeo genlerinde zaten mevcut olan sportif karakterin daha da öne çıkmasını sağlıyor.
Bünyesinde bol miktarda alüminyum ve hatta yer yer karbonfiber barındırması Alfa Romeo Giulia’nın hafif ve çevik olmayı ne kadar istediğinin kanıtı.
Alfa’nın diğer modellerinden de tanıdığımız sürüş modu selektörü ‘dna’ Giulia’da en etkin halini almış. O kadar ki, sürüş keyfi - dinamizm - konfor üçgeninde çıtayı BMW 3 Serisi’nden bile yukarı koymuş Giulia. Evet, "3 Serisi" dedik. "Ondan daha iyi" dedik!..
Direksiyon sadece tasarımı ve kavrayışının verdiği keyifle değil, netliğiyle de sınıfının en iyisi. Usta işi şasi alüminyum ağırlıklı yürüyen aksam ve direkt direksiyon sistemiyle birleşince ortaya hızlı virajlarda bile kararlı ve çevik bir Giulia çıkmış.
Bu kadar dinamik olmasına rağmen, Giulia’nın süspansiyon sistemi konforsuz olmaktan uzak. Tek sorun zemin bozukluklarını size sürekli ve tatlı bir şekilde hissettirmesi. Bu konuda bir Audi A4 ya da Mercedes C Serisi şüphesiz daha başarılı.
Yüksek hızlarda yan aynalardan bir miktar rüzgâr sesi gelse de sınıfının hakkını veren bir ses izolasyonu sunuyor Alfa Romeo Giulia. Kısacası, uzun yolda da rahat ve konforlu bir sporcu kendileri.
Konfor bahsine girer mi emin değiliz ama ani fren uyarı sistemi, o kadar da ani olmayan frenlemelerde de devreye girip dörtlüleri yakarak bir yerden sonra bünyeyi zorluyor...
Hepsi birbirinden nefis tatlar bırakan motorlar içinde en mantıklısı 200 hp, 330 Nm’siyle 2.0 Super. Gerçi an itibariyle Türkiye menüsünden çıktı ama belli mu olur bizim işler! Alfa Romeo Giulia’nın Türkiye kataloğunun açılışını yapan bu benzinli, maksimum torkuna 1.750 devirden itibaren ulaşıyor.
MultiAir teknolojili 2.0 Super, 1,5 tona yaklaşan ağırlığa rağmen şehir içinde bile hiç zorlanmıyor. Gücünü arka tekerlere yollayan bu motor ara hızlanmalarda da ritmini çok iyi bulup performans taleplerine anında karşılık veriyor.
Giulia’yı 6,6 saniyede 100 km’ye taşıyan bu MultiAir, harika şasi ve ZF kökenli 8 ileri otomatik şanzımanla da müthiş bir uyum içinde. Bu motorun tek eksiği, özellikle açılış sahnesinde 2.2 dizellerin Türkiye’deki yokluğunu aratmayan sesi. Olsun be ya!
2019 başı itibariyle satışta olan (ama sonraları silinen) aynı hacimdeki diğer benzinli Giulia Veloce’nin faydaları nelerdir derseniz, fazladan 80 hp, 70 Nm tork ve dört tekerden çekiş (Q4 AWD) üstünlüğü deriz.
280 hp gücüyle ara hızlanmalarda hatırı sayılır bir fark yaratan Veloce, Alfa Romeo Giulia’sıyla hoyrat (0-100 km 4,9 sn) bir ilişki yaşamak isteyen ama da imkânsız aşk Quadrifoglio’ya ulaşamayacaklar için biçilmiş kaftan.
Evet 2.9 litrelik 6 silindirli (ve Ferrari kökenli!) Giulia Quadrifoglio 510 hp ve 600 Nm torkuyla muhteşem ama… Aynı fiyata iki tane Veloce sığdırmak mümkün! Yani satılırken mümkündü:) Neyse... Giulia Quadrifoglio kendisine ayrı bir sayfayı hak eden, BMW M ve Mercedes AMG departmanlarına tırnaklarını yedirten bir Alfa Romeo mucizesi deyip çekilelim.
İç Mekân Sonuç