Yumuşak, kaliteli malzemer içerdeki her detayda kendini hissettiriyor. VW Passat’ın kabininde vasat bir plastik, ince düşünülmemiş bir detay, ergonomik hata ya da özensiz işçilik izlerine rastlamak için yıllarınızı vermeniz gerekebilir.
Diğer yandan, Golf’ün biraz büyüğü hissi uyandıran ön panelve konsol tasarımı bizden benzer övgüler alamıyor maalesef. Havalandırma kanallarını görsel olarak panel boyunca sürdüren çizgiler de bizce özgünlük adına göz boyamaktan hallice.
Yenilik adına “Aferin” ödülümüz ise üst donanımda sunulan %100 dijital gösterge tablosu Active Info Display’e gidiyor. 12,3 inçlik bu HD ekranı ister navigasyon ekranı, ister yol bilgisayarı, isterseniz de klasik göstergeler şeklinde kullanabilirsiniz.
Baz donanımdaki 6,5 inçlik bilgi ve eğlence ekranı biraz küçük kaçsa da menüleri ve kullanım kolaylığı ve tepkileriyle başarılı. Daha üst donanımlarda 8 inçe çıkan boyut ve artan özellikler, sistemi türünün en iyilerinden biri yapıyor. Arzu edenler 9,2 inçlik ekranıyla, el hareketlerine duyarlı daha gelişmiş bir sisteme de kavuşabilirler.
Teknoloji ve güvenlik donanımı anlamında aklınıza gelecek her türlü oyuncağa sahip VW Passat. Lakin, mesela hız sabitleme ya da yağmur sensörü gibi artık sıradan donanımların standart olmayışı acaip. Hele ki geri görüş kamerasının sadece en üst donanım “Highline”da sunuluyor oluşu acaip ötesi! Tabii siz okurken donanım kombinasyonlarının değişmiş olabileceği hakkımızı saklı tutalım. Nasıl bir haksa!
Neyse ki güvenlik donanımlarında aynı cimriliği göstermiyor VW Passat.
Dış boyutlarda herhangi bir büyüme olmamasına rağmen, dingil açıklığının (ön ve arka tekerler arası mesafe) artmış olması daha da ferah bir iç mekân anlamına geliyor. Prestij sınıftan rakipler dahil gözden geçirdiğimizde hacim anlamında Passat’ı yenebilecek tek model Skoda Superb gibi görünüyor.
Üstelik, VW Passat’ın boyut anlamında bir BMW 3’den ziyade 5 Serisi’ne yakın olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani ön ve arkadaki baş, omuz ve diz mesafesi birinci sınıf. Passat Variant’ın arka baş mesafesi daha da başarılı.
Kapı içi cepler sürücü tarafı ve arkada 1, ön yolcu tarafında 1,5 litrelik şişeleri ağırlayacak büyüklükte. Torpido, kol dayamanın altındaki göz idare eder ve bardaklıkların da ondan aşağı kalır yanı yok. Arka kol dayamanın baz versiyonda standart olmamasıysa garip.
Genişçe açılan bagaj kapağından ulaşılan 586 litrelik bagaj sadece Skoda Superb’in gerisinde. Opel Insignia, Ford Mondeo gibi rakiplerini geride bırakan bu bagaj, üst zümreden Mercedes C ve BMW 3 Serisi’nin bagajından 100'er, 5 Serisi’nin bagajından 56 lt. daha geniş.
"Passat istiyorum ama daha fazla bagaj hacmine ihtiyacım var" diyenlere, Passat Variant’ın 650 litrelik dev bagajını gösteriyor VW. Daha da geniş açılan bagaj kapağı ve düz yükleme eşiğiyle büyük ve ağır eşyalar yüklemek için daha kullanışlı bir bagaj bu. Üstelik VW Passat Variant bizce daha şık! Sizce değil mi?
Giriş Sürüş - Konfor - Performans