yukarı

Toyota RAV4 Hybrid İç Mekân

Yüksek oturma pozisyonu ve başarılı görüş açılarıyla tam da bir SUV'dan beklediklerinizi sunuyor Toyota RAV4. Geniş camlar ve ince çerçeveler (A sütunu, B bütunu dedikleri) bu görüş ve ferahlıkta baş roldeler.

 

Koltuklar yüksek konforla, başarılı yan ve bel desteğini bir arada sunmayı başarmış. Vücudunuza göre ayarlanma konusunda da oldukça iyiler. Demektir ki uzun yol konforu konusunda endişeye lüzum yok.

 

Kokpit tasarımı klasik Toyota anlayışına hafiften modern ve oyuncu dokunuşlar eklemiş. Basit ve sade hatlar dış tasarımı destekleyen geometrik formlarla ustaca birleşmiş. 

 

Kapı kolları, havalandırma çevresi ve direksiyondaki krom detaylar ve havalandırma kumandalarının iddialı tasarımıyla da, mesela bir Tiguan ya da Kodiaq'tan daha genç ve dinamik görünüyor Toyota RAV4.

 

Üst kısımlar ve kapılarda kalitesi yükselen ve yumuşayan plastikler altalara doğru nispeten sert malzemelere bırakıyor yerini. İç mekândaki güzel taraf, güven veren sadelik ve yıllarca dayanacak sağlamlık hissi. Ayrıca kumandaların kullanımı da gayet kolay. 

 

8 inçlik dokunmatik ekranın yukarıdaki konumu, çoğu rakibin aksine çok başarılı. Ekrana bakayım, dokunayım derken gözünüzü aşağılara indirmeniz gerekmiyor. 

 

Lakin Toyota Touch 2 multimedya sisteminin türünün en hızlı tepki veren ya da kolay anlaşılır örneği olduğunu söylemek zor. Renkleri canlı olsa da çözünürlük anlamında da hayran kaldığımız söylenemez. Tiguan ve kuzenleri bu raundu rahat alır.

 

Tıpkı iki yandaki küçük kısayol düğmeleri gibi. Gerçi küçük müçük, bu devirde şükür ki varlar diyip susalım. Otoyol hızında sürerken dokunmatik ekranda kaybolmak da vardı!

 

 

Hacim ve kullanışlılık

 

Ön tarafta geniş cepler, gözler ve saklama alanlarıyla rahat etmek kolay. Kapı içi cepler 1,5 litrelik şişeleri ağırlarken, kol dayamanın önünde iki bardaklık, vites kolunun önünde telefonlar için güzel bir göz var. Torpido ise "eh işte" kıvamında ama irili ufaklı (bazıları fazla ufak) gözler durumu toparlıyor. 

 

Arka sırada alçaltılan koltuklar inip binmeyi kolaylaştırmış. Yetişkinler için haydi haydi yeterli diz ve baş mesafesiyle türünün en iyilerinden Toyota RAV4. Uzun boylular dahi, sunroof opsiyonuna rağmen burada rahat edebilirler. Daha da fazlasını arayan Japonseverler mutluluğu Honda CR-V'nin arkasında bulabilir.

 

Orta sıra, adetten olduğu üzere biraz yüksekte ve sert ama zemindeki kısa tümsek dahil durum kötü sayılmaz. Üç yetişkin, size diyorum!.. Hep bu günü beklediniz!  

 

Keşke arka ortadaki kol dayama indiğinde bagaja açılan sihirli bir kapı olsaydı da kayak takımlarımızı ya da yüksek atlama sırığımızı oradan uzatabilseydik... Sen bari bu detayları atlama Toyota! Olimpiyatlar senin ülkende yapılacak sonuçta.

 

 

Bagaj

 

Toyota RAV4'ün 580 litrelik bagajı hacmi sınıfın en iyilerinden ve şekliyle çok kullanışlı. Yükleme eşiğinin dümdüz oluşu ve zemin altı bölmeler gibi pratik detaylar ayrıca nefisler. Koltuk sırtlıkları yerindeyken VW Tiguan az farkla, Skoda Kodiaq ve Peugeot 5008 açık ara önde ama onların bagajını görmedikçe sorun olmaz.

 

RAV4'ün arka koltuk sırtlıklarını yatırınca çok geniş ve düze yakın zeminli bir alan elde ediyorsunuz. Ağır ağır ve dev kutuları yükleyip itelemek hiç sorun değil. Kodiaq'ı bile aramayabilirsiniz.

 

Ama keşke o koltukları bagajdan doğru bir düğmeye basarak (bkz. Honda CR-V, Peugeot 5008...) ve 60/40 iki parça değil de üç parça 40/20/40 şeklinde yatırabilseydik... Neyse, kırk yılın başında üç adım git-gelden bir şey olmaz diyelim.

 

Detay bizim işimiz!

Giriş Sürüş - Konfor - Performans