Kabinin ön kısmı, paneller, göstergeler, kumandalar ilk nesil A Serisi’nden tanıdık. Malzeme ve işçilikte bir C Serisi olmasa da genel kalite yüksek. Lakin, tasarımda insana olmamış dedirten bir şeyler var.
Özellikle yeni A Serisi’nin içinden sonra, GLA'nın ön panel ve orta konsol tasarımı epey eski kaçıyor. 2017 makyajında bu bol düğmeli kalabalığa dokunulmamış olması ilginç.
Koca koca havalandırma deliklerinin üstüne sonradan takılımış gibi duran ekran hakkındaki düşüncemiz ise malum ve de sabit.
Önde yolcular için bolca yer ve rahatlık hazır. Koltuklar kucaklayıcı, kapı içi cepler büyük şişelere uygun genişlikte, torpido yeterince büyük. Yolcu koltuğu altındaki göz, kol dayamanın altındaki ve bardaklıkların önündeki kapaklı saklama alanları kullanışlı.
Dar açılan kapılardan ulaştığımız arka sıradaysa durum o kadar parlak değil. Boyutlar ortalama bir kompakt model düzeyinde ama sabit kafalıklı ön koltuklar ve dar arka camlar insanı darlıyor. Diz mesafesi fena olmasa da ayakları sokacak bir boşluk bulmak kolay değil.
Ferahlık hissi için, iyisi mi biraz daha paraya kıyıp cam tavan opsiyonunu seçmek makul ve mantıklı olacaktır. Tabii arkada zaten kısıtlı olan baş mesafesi bu seçimden nasıl etkilenir bir denemekte fayda var.
A Serisi’nden net ayrılan bir diğer husus bagaj hacmi. Mercedes GLA’nın 481 litrelik bagajı, örnek vermek gerekirse, bir Audi Q3’ün bagajından büyük. Tabii bunda yedek lastik sunulmamasının payı yok değil. Dar açılan bagaj kapağının ise hayatı kolaylaştırdığı söylenemez.
Giriş Sürüş - Konfor - Performans