yukarı

Fiat Egea HB & SW İç Mekân

Fiat Egea’nın iç mekânına “Az paraya çok hacim” felsefesi hakim. Lakin, kabindeki plastiklerinin sloganı sanki “Az paraya az kalite” gibi. 

 

Tasarım anlamında günümüz beklentilerini karşılasa bile, özellikle kapılar ve torpido hizasındaki plastik kalitesi “kem küm, elektrikler kesikti çalışamadım” seviyesinde.

 

Kokpit tasarımı ve ön panelde kullanılan koyu renk malzemeler doğrusu pek de etkileyici değil. Ama yumuşak hatların sakinleştirici etkisi var.

 

Dokunmatik bilgi ve eğlence ekranının da standart ebatla pek bilgilendirici ya da eğlenceli olduğu söylenemez. Neyse ki üst donanımda 7 inçlik bir tablet ekran mevcut.

 

 

Hacim ve kullanışlılık

 

Geniş açılan kapılardan kolayca girilen Egea’nın ön sırası hacim anlamında beklendiği gibi cömert. Sert koltuklar konfor konusunda o kadar cömert değil ama idare edebiliriz.

 

Torpido ve kapı içi cepleri yeterli genişliğe sahip. Kol dayamanın altındaki bagaj kapiseti ise bir miktar hayal kırıklığı. 

 

Arka koltuklarda diz mesafesi “Pek iyi”lik olsa da uzun boyluların baş mesafesinde hafiften darlanacağı söylenebilir. Yine de ortalama ebatlarda üç yetişkin arkada hiç de mutsuz olmayacaktır.

 

Ve sırada bagaj hacmi var! Fiat Egea HB’in bagaj kapağını kaldırıp 440 litrelik hacmi görünce “Oyun, set ve maç Egea’nın!” demekte bir sakınca yok. Golf’teki bagajın 380 litre olduğunu hatırlatırız. Keşke zemin yüksekliği ayarlanabilseydi de yüksek eşik sorun olmaktan çıksaydı.

 

Fiat Egea Station Wagon’da ise bagaj hacmi 550 litre (stepneli 530). Ki bu rakam bir SW için çok da etkileyici bir fark sayılmaz. Neyse ki daha büyük pencereler, daha çok ışık ve ferahlık anlamına geliyor.

Giriş Sürüş - Konfor - Performans