Yeni sistem, Valeo ve Mobileye ile yapılan işbirliği sayesinde, önümüzdeki birkaç yıl içinde yollarda olacak.
Yeni teknoloji, özellikle yoğun trafikte sıkışıp kalan ya da uzun yolculuklarda direksiyon başında yorulan sürücüler için adeta "ilaç gibi" gelecek. Level 2+ otonom sürüş özelliği sayesinde araçlar artık belli otoyol güzergahlarında eller serbest şekilde sürülebilecek. Üstelik bunu yaparken hız limiti 130 km/saate kadar çıkabiliyor ve otomatik şerit değiştirme özelliğiyle uzun yolculuklar daha da keyifli hale gelecek.
Sistemin marifetleri bunlarla da sınırlı değil! Trafik sıkışıklığında araç kendiliğinden ilerleyip durabilecek, park asist sistemi sayesinde dar park alanları artık sorun olmaktan çıkacak ve 360° acil durum asistanı beklenmedik anlarda sürücüyü koruyacak. Ayrıca, artırılmış gerçeklik desteğine hazır olması sayesinde ilerleyen dönemde daha da fütüristik özelliklere kapı açıyor.
Bu etkileyici özelliklerin arkasında ise Mobileye’ın yeni nesil EyeQ 6 High işlemcisi, gelişmiş haritalama teknolojileri ve aracın etrafını çepeçevre kuşatan kamera, radar ve sensörlerden oluşan bir "360° algılama halkası" bulunuyor. VW Grubu ilk defa tüm bu bileşenleri tek bir merkezî sistemde topluyor; böylece performans artarken maliyetler azalıyor.
Kısacası, VW’nin yeni nesil MQB modelleri çok yakında "direksiyona dokunmadan" sürüş keyfini yaşatacak. Bizce sürüş deneyiminde çıta yükseliyor, Volkswagen sürücüleri ise yolculuklarda artık daha az stres yaşayacak gibi görünüyor!